Madunickí poľovníci oslávili 60. výročie spolku

  • Spravodajstvo / Región
  • 24. marca 2012, 13:19
  • Autor:ar/ed

PIEŠŤANY – Pri príležitosti 60. výročia založenia Poľovnej spoločnosti (PS) Kochanova pripravili v Maduniciach poľovnícku slávnosť spojenú s regionálnou chovateľskou prehliadkou trofejí poľovnej zveri. Cez víkend si tak mohli návštevníci v priestoroch kultúrneho domu prezrieť trofeje muflónov, jeleňov, danielov či srncov ulovených v regióne Trnava a Hlohovec v poľovníckej sezóne 2011 – 2012. Madunickí poľovníci pripravili pre návštevníkov aj tradičnú pochúťku – guláš z diviny.

Na slávnostnom zahájení výstavy odovzdala starostka obce Madunice Alena Jelušová šestnástim členom PS Kochanova a pozvaným čestným hosťom pamätné ocenenie vo forme Krištáľovej spomienky. Prítomní si mohli vypočuť aj poľovnícke signály, ochutnať guláš z diviny, zakúpiť poľovnícke oblečenie ale hlavne obdivovať vystavené trofeje a porozprávať sa s prítomnými poľovníkmi.

Poľovníkov syn dostane do kolísky nábojnicu

Poľovníctvo sa v rodine zväčša dedí. "Keď sa narodí poľovníkovi syn, do kolísky mu vložia prázdnu nábojnicu. Nech si čuchne k pušnému prachu," prezradil nám Pavol Kaššák, predseda hodnotiteľskej komisie, ktorá posudzovala na chovateľských prehliadkach trofejí zverí ulovených v predchádzajúcej poľovnej sezóne. Rovnako ako v ďalších rodinách poľovníkov aj v ich rodine sa poľovnícka puška dedí. K poľovníctvu si pričuchol ako sám povedal už v sedemdesiatych rokoch minulého storočia a zostal mu verný dodnes.  

PS Kochanova vznikla v roku 1952, v súčasnosti majú 15 členov a jedného čestného, ktorým je zakladajúci člen spolku Ján Lochman. Ten v tomto roku oslávi 93. narodeniny. Za zásluhy o rozvoj poľovníctva mu boli udelené bronzová a strieborná medaila Slovenského poľovníckeho zväzu a Medailu sv. Huberta, ktorú si prevzal z rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča. 



((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek