V reze stromov súťažili o zlaté nožnice

  • Spravodajstvo / Región
  • 23. marca 2012, 13:55
  • Autor:Hyacinta Michálková

PIEŠŤANY/ČACHTICE – Na Poľnohospodárskom družstve (PD) v Čachticiach organizovali 8. marca už piaty ročník celoslovenskej súťaže pre mladých ovocinárov v reze ovocných stromov o zlaté nožnice. Súťaž vyhlásila Andrea Líšková z firmy Agrofox v spolupráci so spoločnosťou Bahco, ktorá dodala do súťaže ceny. Podujatie sa konalo aj pod záštitou Ovocinárskej únie SR, ktorá podporuje mladú generáciu ovocinárov pre budúci rozvoj ovocinárstva na Slovensku.

Priamo v sade broskýň na PD v Čachticiach si zmerali svoje praktické znalosti štyri tímy zo stredných odborných škôl. Do súťaže sa zapojili tiež študenti zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity z Nitry. Prítomných privítal Jozef Čarada z PD Čachtice a predseda Ovocinárskej únie SR Marián Varga. Počas súťaže bolo potrebné kvalitne zvládnuť rez broskýň. Komisia pri vyhodnotení dbala na kvalitu rezu, odstránenie odrodených konárov a dodržanie zásad dlhého rezu. Predsedom hodnotiacej komisie bol Oleg Paulen zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Mladí ovocinári sa vzájomne stretli a získali skúsenosti od členov komisie. Tí ocenili šesť študentov z viacerých odborných škôl. Prvé miesto získala študentka 4. A Kristína Golianová zo Strednej odbornej školy záhradníckej (SOŠZá) v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava