E. M. Photography: Cinemagraph

  • Blogy
  • 23. marca 2012, 14:05
  • Autor:ed

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Na webe Piešťanského týždňa vám budú prinášať v jednotlivých epizódach nielen rady, ale i rozhovory so zaujímavými ľuďmi z oblasti fotografie či rôzne fotoreporty. Tentoraz sa pozrieme na pohyblivé fotky.

Termín cinemagraph bol vytvorený v USA – konkrétne fotografom Kevinom Burgom a fotografkou Jamie Beckou – začiatkom minulého roka. Ide vlastne o spojenie videa a fotky vo formáte GIF. Niekedy sa človek až čuduje, akú môže mať GIF kvalitu. Hneď ako som spozoroval tieto fotky, vedel som, že také dačo musím vyskúšať.

Amíci to s GIF-kom vedia. Ich výsledné "fotky" sú priam úžasné. Moje prvé pokusy ani zďaleka nepripomínali tie GIF-ká ktoré prezentujú oni. Postupom času som sa zlepšil a vznikli tieto snímky. Celá séria vznikala približne dva mesiace. Jedno GIF-ko mi zabralo priemerne hodinu.

Na internete sa dočítate, že ich vytvoríte z videa, ja som sa rozhodol vytvoriť ich z fotiek. Postup práce je trochu iný, ako sa bežne dočítate v tutoriáloch. Rozhodne to, ale nie je také jednoduché, ako som si myslel.

Pohyblivé obrázky sú zložené z veľkého množstva fotiek. Ich počet sa pohybuje od 3 až po 50 kusov. Verím, že sa vám budú páčiť. Postupom času určite pribudnú aj ďalšie.

Pohyblivé obrázky si môžete pozrieť na stránke EM Photography.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav