Radnica zatiaľ nepovolila na pešej zóne terasy

  • Spravodajstvo
  • 22. marca 2012, 12:45
  • Autor:sita

TRNAVA – Mesto Trnava nepovolilo zatiaľ ani jednému prevádzkovateľovi kaviarne, cukrárne či reštaurácie na Hlavnej ulici zriadenie letnej terasy. Tí, ktorí si už stoly a stoličky vyložili pred prevádzku, tak urobili bez nájomnej zmluvy, informoval hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič.

Povoľovanie letných terás v tomto roku komplikuje plánovaná rekonštrukcia vodárenských sietí na pešej zóne. Trnavská vodárenská spoločnosť už radnicu informovala, že s prácami chce začať v polovici apríla. "Keď nám vodári zadefinujú rozsah staveniska, potom môžeme povoliť letné terasy. Určite ich chceme na pešej zóne mať,“ povedal Tomašovič. Riaditeľ vodárov Marek Gálik už radnicu informoval, že namiesto veľkých rozkopávok budú siete rekonštruovať bezvýkopovou metódou, pri ktorej sa odkope len niekoľko bodov. Prenájom pozemkov pod letné terasy mala doteraz v kompetencii mestská rada, v tomto roku by mal o terasách rozhodovať primátor Vladimír Butko. Prevádzkovatelia terás dostanú podmienku, že ak si to budú práce vyžadovať, pozemok musia uvoľniť.

Trnava prenajíma pozemky pod letné terasy za 20 centov za meter štvorcový a deň. Podnikatelia uzatvárajú zmluvy najčastejšie na obdobie od polovice mája do polovice septembra, s možnosťou predĺženia v prípade priaznivého počasia. V tomto roku si už niekoľkí podnikatelia vyložili stoly a stoličky pred svoje kamenné prevádzky. Samospráva inkasuje za prenájom pozemkov pod terasy ročne približne 35-tisíc eur.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj