V Piešťanskom týždni 12 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 19. marca 2012, 15:12
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate o „svetlej“ budúcnosti hotela Lipa, dozviete sa, prečo dôchodci v Moravanoch nad Váhom plakali a či piešťanskí poslanci dostanú služobné notebooky. Nezabudnite, nové číslo Piešťanského týždňa nájdete v predaji od utorka 20. marca. Súčasne vám ponúkame aj možnosť stiahnuť si svoj obľúbený týždenník pre Piešťany a okolie v elektronickej podobe na našom webe.

„Nešťastné“ náhody v hoteli Lipa

„Nešťastnou náhodou“ sa zrútilo hlavné schodisko piešťanského hotela Lipa a počas tohoročnej zimnej sezóny aj to vedľajšie smerom od Rázusovej ulice. Takouto rétorikou argumentuje investor v technickej správe v dokumente Zmena stavby pred dokončením, ktorý predložil minulý mesiac. A zdá sa, že rôzne doterajšie sanácie sú jedinou, novo zapracovanou zmenou.

Piešťanské zastupiteľstvo malo zálusk na novú techniku

O možnosti nákupu notebookov mestským poslancom hovorili v Piešťanoch ešte pred rokom. Vtedy, na základe hlasovania, zástupcovia mesta rozhodli, že stále budú využívať aj materiály v papierovej forme. Približné ročné náklady za tlačenie a kopírovanie materiálov radnica vyčíslila na 1874 eur. Ako je to s notebookmi?

Dôchodcovia plakali po prijatí novely zákona o sociálnych službách

Novela zákona, ktorý jeho neprajníci nazvali aj zákonom o sociálnej eutanázii, vstúpila do platnosti 1. marca. V plnej miere ju na vlastnej koži pocítili aj obyvatelia zariadenia pre seniorov v Moravanoch nad Váhom. Dôchodcom nové pravidlá spôsobili šok. Ešte pred ich uvedením do praxe ich silno vnímali a tiekli aj slzy.

Na potulkách Bajkalom a po Transsibírskej magistrále

Dvaja mladí Piešťanci pred rokom podnikli cestu, ktorú si vysníval jeden z nich. Aurel Rusnák spolu s Petrom Demkom strávili na potulkách cez Ukrajinu, Rusko a Mongolsko až tri mesiace. So zážitkami z Mongolska sa už podelili. V nedeľu 26. februára v čajovni Medulienka odzneli príbehy z cesty Transsibírskou magistrálou a po Bajkale.

Maturitné testy sa niesli v znamení nejasností

Tohtoročné maturity sa niesli v znamení nejednoznačnosti. Mnohí študenti stredných škôl – prví maturanti Mikolajovej reformy – sa stali pokusnými králikmi. Na mnohé otázky z testov totiž nevedeli odpovedať ani samotní učitelia. Paradoxne, vraj si ich doma spravil istý siedmak, ktorý nebol v strese a nezamýšľal sa nad chytákmi v miestach, kde ich maturanti videli. A uspel. V testoch sa ale podľa maturantov nachádzalo viacero nejasností. Viac ich bolo v slovenčine.

Tentoraz zabodovali z našich naplno iba Vrbovčania

Za ideálneho jarného počasia sa hralo druhé odvetné kolo vyšších regionálnych súťaží. Z poltucta našich mužstiev sa tešili z víťazstva iba Vrbovčania. Ďalšie štyri naše mužstvá remizovali a Krakovanci sa ako jediní vrátili domov bez zisku bodu. Škoda hlavne domácej remízy Moravancov, pretože tí mohli v prípade plného bodového zisku Nemšovú v tabuľke predstihnúť. Keďže Púchov sa odhlásil zo súťaže, z tretej ligy vypadne len jedno mužstvo.

Plačková v Budapešti strieborná 

Amatérsky krasokorčuliarsky klub Piešťany zaznamenal v tejto sezóne ďalší skvelý úspech. Na pretekoch Sportland Trophy v Budapešti sa o to postarala ďalšia nádej piešťanského krasokorčuľovania, Veronika Plačková.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila