Piešťany budú plné hudby, divadla a športu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 16. marca 2012, 13:37
  • Autor:red/sita

PIEŠŤANY – Špičkoví slovenskí aj zahraniční hudobníci prídu do Piešťan na sériu džezových koncertov pod hlavičkou International Jazz Piešťany 2012. Festival otvorí dnes večer v Kursalóne Bernhard Wiesinger Quartet z Rakúska. Kúpeľné mesto v tomto roku čakajú aj ďalšie hudobné festivaly od komorných až po Topfest plus s Guns N’ Roses, na ktorom organizátori čakajú okolo 20-tisíc ľudí.

Súčasťou dlhodobého džezového projektu International Jazz Piešťany 2012 bude začiatkom júna aj IV. ročník Festivalu Doda Šošoku. ,,Predstaví sa na ňom aj jedna z najlepších džezových speváčok na svete Jane Monheit (USA) so svojím kvintetom, ale aj jedinečný hráč na ústnu harmoniku pôvodom zo Švajčiarska Gregoire Maret so svojím kvartetom,“ informoval na dnešnej tlačovej besede Viktor Nižňanský z organizačného štábu.
Skutočným začiatkom festivalovej sezóny nielen v Piešťanoch však bude 29. až 30. júna rockový festival Topfest, ktorý sa na piešťanské letisko sťahuje z Nového Mesta nad Váhom. O dva týždne neskôr by sa letisko malo zaplniť opäť vďaka podujatiu Topfest Plus s hlavnou hviezdou Guns N’ Roses. Jedným z predskokanov americkej legendy bude podľa Alexandry Drobnej z agentúry Duna Lucie Bílá s Arakainom.
Piešťany budú hostiť aj festivaly Lodenica, Punkáči deťom, Grape festival, festival Bee free a mnohé ďalšie, vrátane festivalov vážnej hudby.
((myvideo:1))
((myvideo:2))
Viac o pripravovaných podujatiach v Piešťanoch sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela