Predstavujeme vrbovských prvákov (2)

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. marca 2012, 10:26
  • Autor:I. Paulech

VRBOVÉ – Prváčikovia už usilovne pracujú a zbierajú vedomosti, aby mali čo najlepšie koncoročné vysvedčenie. V Základnej škole na Školskej ulici vo Vrbovom si do prváckych lavíc sadá dvadsaťštyri najmenších žiakov. V oboch triedach si triedne učiteľky svojich zverencov krásne rozdelili. V „áčke“ je dvanásť detí – šesť dievčat a šesť chlapcov. Možno
sa tak dohodli, no skôr pomohla asi náhoda, pretože „béčkari“ sú rovnako popárovaní.

Náhradnou mamou detí z 1. A triedy je Radoslava Lážeková. Po hodine slovenčiny si malí žiaci zobrali do rúk pracovné zošity z matematiky, aby si precvičili počítanie. „Už niekoľko rokov si s kolegyňami všímame zaujímavú vec. Keď sa prváčikovia začnú učiť, badať u nich výborne rozvinuté logické myslenie. Sú veľmi šikovní v tvorivých úlohách a dá sa povedať, že matematika je u nich najobľúbenejšia,“ spomenula R. Lážeková.

„Béčkari“ zo Školskej ulice si upevňovali znalosti z matematiky. Triedna učiteľka Gabriela Hercegová pre dvanásť žiakov pripravila rozprávkové úlohy. Dopĺňali číselný rad do červíkov, zažínali pomocou čísiel svetlá v paneláku, hádali, z koľkých číslic sa skladá obrázok sliepky či pána v šiltovke. „V našej triede matematika nerobí žiakom takmer žiadne problémy. Ostatné predmety sú u detí trošku v úzadí, no matematiku majú naozaj rady. Čítame a učíme sa podľa Lipku,“ uviedla G. Hercegová.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

Súvisiace články:

Predstavujeme vrbovských prvákov (1)
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel