Do odvety odštartovali len vyššie regionálne súťaže

  • Šport / Futbal
  • 13. marca 2012, 11:14
  • Autor:Jaroslav Valo/Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Počas druhého marcového víkendu sa mali naplno rozbehnúť všetky regionálne futbalové súťaže. Oblastné súťaže v Trnavskom kraji sa napokon nehrali, hoci ihriská u nás boli v dobrom stave. Vo vyšších regionálnych súťažiach zabodovali naplno Piešťanci, Trebatičania a hráči Veľkých Kostolian. Vrbovčania a Krakovanci remizovali a Moravanci pre nespôsobilý terén v Dunajskej Lužnej nehrali.

PFK Piešťany – OTJ Palárikovo 3:1 (3:1)

V úvodnom jarnom zápase potvrdili domáci stúpajúcu formu z prípravy. Po počiatočnom oťukávaní získal v 7. min po chybnej rozohrávke obrany hostí loptu Zelenický a po jeho prihrávke otvoril skóre Koprda 1:0. O pár minút neskôr jeho strela len tesne minula bránku Drgoňu. Domáci prevzali hernú iniciatívu a v 20. min po rohovom kope Mehdi-Karima a predĺžení Zelenickým dal hlavou svoj prvý gól v drese PFK Urgela – 2:0. V 26. min zahral pri ojedinelom útoku hostí v šestnástke rukou Galba a z nariadenej jedenástky hostia znížili. V 32. min sa menilo skóre znova, keď po rohovom kope Koprdu zvýšil vedenie PFK na rozdiel dvoch gólov hlavou Zelenický 3:1. Aj druhý polčas bol v réžii domácich. Už v 49. min po peknej krídelnej akcii a centri Riečičiara prestrelil z piatich metrov Urgela. Najlepší hráč hostí, brankár Drgoňa, ešte zneškodnil gólové strely Karima, Ondrejkoviča a dvakrát Rožníka. Skóre sa už do konca zápasu nezmenilo, pretože hostia netrafili Hodulíkovu bránku a v 86. min minul prázdnu bránu hostí Bretschneider.

Zostava PFK: Hodulík – Valla, Sailer, Galba, Riečičiar, Urgela, Koprda, Vyskoč (62. Ondrejkovič), Chebeň, Mehdi-Karim (72. Rožník), Zelenický (81. Bretschneider).

Viac športu z regiónu nájdete na stránkach Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek