Černý má za sebou úspešné testovanie

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. marca 2012, 15:10
  • Autor:ts

PIEŠŤANY – 24-ročný slovenský motocyklový reprezentant Jaroslav Černý z Kľačian sa stal pre nadchádzajúcu sezónu členom špičkového tímu Medzinárodných majstrovstiev Nemecka cestných motocyklov v triede Supersport, s ktorým v uplynulých dňoch absolvoval štyri dni testovania na španielskych okruhoch v Albacete a na trati Grand Prix vo Valencii.

Španielske testy dopadli pre Jara Černého úspešne, keď okrem splnenia osobných a tímových cieľov, patril medzi najrýchlejších jazdcov IDM, ktorí sa tohto testu taktiež zúčastnili. “V Albacete všetko prebiehalo podľa plánu a svoj limit som si splnil. Výsledkom bolo, že som odtiaľ odchádzal ako druhý najrýchlejší celkove, keď rýchlejší bol len čistokrvný supersport, z čoho som mal aj celkom radosť. Na rozdiel od mojich konkurentov, ktorí mali za sebou už nejaké tie testy, som ja jazdil tento rok prvýkrát. Vo Valencii to bolo o niečo ťažšie, bol som tam prvý a posledný raz ešte v roku 2004 a to navyše na celkom inom motocykli. Druhý deň som zakončil v top 3, so stratou necelej polsekundy na najrýchlejšieho jazdca z IDM, a tak to považujem za úspešné testovanie," povedal Jaro Černý, ktorého 22. apríla čakajú prvé preteky sezóny opäť na Lausitzringu.

S Jarom Černým a druhým jazdcom tímu Martinom Durdíkom sa fanúšikovia môžu stretnúť na výstave „Motocykel 2012“ v bratislavskej Inchebe, kde okrem iného, v sobotu o 13.00 h, Černý absolvuje autogramiádu v stánku Slovenskej motocyklovej federácie (hala B2, stánok č. 36). 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel