Bývalé sklady chcú predať pod cenou

  • Spravodajstvo / Región
  • 13. marca 2012, 10:07
  • Autor:sita

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Nové Mesto nad Váhom sa už tretíkrát pokúša predať 11 bývalých skladov v dolných kasárňach. Doteraz pri tom úspešné nebolo, pristúpilo teda k zmene podmienok súťaže.

„Snažíme sa tieto sklady predať už asi dva roky, bohužiaľ sa nám to nepodarilo, takže zastupiteľstvo rozhodlo o tom, že sa zmenia podmienky predaja. Pristúpili sme k zníženiu ceny, ktorá je nižšia, ako sú znalecké posudky na tieto objekty,“ povedal primátor Nového mesta nad Váhom Jozef Trstenský. Cena za bývalé sklady išla dole asi o 30 percent. „Dnes je ponuka vyššia ako je dopyt,“ dodal.

V minulosti chcelo mesto predať sklady spoločne, teraz už vyhlásilo na každý jeden z nich samostatnú súťaž. Ak by bolo pri predaji úspešné, celkovo by mu mohlo do kasy pribudnúť 1,12 mil. eur. Peniaze chce samospráva použiť na svoj ďalší rozvoj. „Ideme robiť domov dôchodcov za takmer 2,6 milióna eur, takže časť zdrojov by sme použili na financovanie napríklad tohto domova. A ďalšie peniaze potrebujeme na výstavbu ciest, či už je to obchvat ulice Banská, Železničná, Čachtická, Piešťanská, prepojenie ulíc Tematínskej a Čachtickej, ktoré sú nevyhnutnou investíciou, aby mohol byť v tejto oblasti ďalší rozvoj bytovej výstavby,“ objasnil Trstenský. 

Mesto je podľa Trstenského otvorené viacerým možnostiam využitia bývalých skladov. Samé totiž objekty nevie využiť. Prispôsobí tomu aj územný plán. „Môže tam byť výroba, môže tam byť distribúcia, sklady, môžu tam byť objekty občianskej vybavenosti a podobne,“ vymenoval primátor Nového Mesta nad Váhom.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín