Veselá 95 ročná volička komisárom recitovala

  • Spravodajstvo
  • 10. marca 2012, 21:38
  • Autor:Adriana Adamčová

Náš štáb navštívil aj pacientov v nemocnici, no dozvedel sa aj o recitujúcej voličke – 95 ročnej Zlatice Sordylovej, ktorá volila na „štvorke“ škole. Navštívil sme aj volebnú miestnosť v Sokolovciach – sem zasa zavítal aj volič so zlomenou nohou.

Vo volebnom okrsku číslo 6 na Základnej škole na Holubyho ulici bola popoludní o 15.40  h účasť voličov asi tridsať percentná. „Máme sústavne veľa práce, oddych sme mali len okolo obeda. Vtedy chodilo menej ľudí,“ povedali nám komisári. Najstaršou voličkou v tomto obvode bola 95 ročná Zlatica Sordilová, ktorá po každý raz niečo komisii zarecituje. Tento rok si vybrala verše o sirote. Najpočetnejšia rodina, ktorá sem prišla odvoliť mala šesť členov. „Prišli k nám voliť aj desiati ľudia z rodiny,  ktorí sa dohodli, že odvolia spolu,“ informovali nás na štvorke škole. Na otázku, aká veková skupina dnes volí najčastejšie, odpovedala členka komisie Katarína Šimončičová : „Je to pol na pol, aj mladí, aj starí, najviac voličov je vo veku od 30 – 40 rokov.“ Voľby si nenechali ujsť ani „roztrasení ľudia“ ktorí sem prišli o paličke, niektorí mali obleky, iní prišli na voľby v montérkach.

NEMOCNICA A. WINTERA V PIEŠŤANOCH
Aj keď v zozname voličov boli napísaní ôsmi pacienti hospitalizovaní v Nemocnici Alexandra Wintera, napokon volili iba dvaja, pretože jedna pani nemala voličský preukaz,  jednému pacientovi zasa chýbal občiansky a dvaja šťastlivci odišli z nemocnice dva dni pred voľbami. Aj s volebnou komisiou sa nám podarilo zachytiť voľby Ladislava Noskoviča, ďalší sediaci pacient bol Ivan Juráček.


SOKOLOVCE
O trištvrte na päť bola účasť v obci Sokolovce 35-40 percentná. „naša obec má vždy väčšiu účasť ako je celoslovenský priemer, občania sú tu uvedomelí,“ prehlásila volebná komisárka. Najstarším voličom bola 90 ročná obyvateľka, po prvýkrát si svoje volebné právo uplatnila aj prvovolička Diana Vlasáková. V Sokolovciach mali aj uvedomelého voliča, ktorý prišiel voliť napriek zlomenine nohy. Najpočetnejšou rodinou, ktorá sa zúčastnila volieb boli Valovičovci – prišli šiesti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava