Múku a cestoviny si odnieslo viac ako dvetisíc ľudí

  • Spravodajstvo
  • 8. marca 2012, 10:55
  • Autor:sita

TRNAVA – Približne 2 050 ľudí si odnieslo múku a cestoviny z potravinovej pomoci v Trnave. Trnavská arcidiecézna charita už vydávanie potravín pre jednotlivcov ukončila, múku a cestoviny dostávajú dnes (8. marca) ešte detské domovy, domovy dôchodcov a ďalšie oprávnené inštitúcie.

Igor Strýček z Trnavskej arcidiecéznej charity očakával, že potraviny si príde vziať 2 500 ľudí. "V prvých dňoch chodilo okolo 250 ľudí denne, potom ich počet klesal. V stredu prišlo už len sedemdesiat ľudí, tak sme s výdajom pre jednotlivcov skončili,“ skonštatoval. Potraviny charita rozdávala od 20. februára. Počas dvoch týždňov museli organizátori niekoľkokrát volať mestskú políciu, keďže boli čakatelia nervózni, fyzické útoky však nezaznamenali. Výdaj pomoci komplikovali ľudia, ktorí prichádzali s nesprávnymi potvrdeniami o výške svojich príjmov. Trnavská arcidiecézna charita by mala vydávanie potravín definitívne skončiť na budúci týždeň v niekoľkých zostávajúcich obciach okresov Trnava a Šaľa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava