Po voľbách chystajú veľké jarné upratovanie

  • Spravodajstvo
  • 7. marca 2012, 11:07
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – Veľké čistenie brehov Váhu a Sĺňavy v Piešťanoch organizuje radnica od pondelka 12. marca. Akcia potrvá dva týždne, zapojiť sa chystajú takmer všetky základné a stredné školy, účasť prisľúbili viaceré spoločenské organizácie a v piatok 16. marca budú zbierať odpadky aj zamestnanci mestského úradu.

Jarné upratovanie brehov Váhu a Sĺňavy začal organizovať pred tromi rokmi aktivista Michal Fiala. Do prvého ročníka sa zapojilo 1 350 dobrovoľníkov, vlani už približne dve tisícky, vrátane niekoľkých poslancov mestského zastupiteľstva. Zostali po nich kilometre plôch bez papierov a ďalších odpadkov. Fiala v tomto roku organizáciu podujatia prenechal mestskému úradu. "Oslovili sme všetky základné a stredné školy v meste, takmer všetky reagovali pozitívne. Zo škôl máme prihlásených už viac ako tisíc účastníkov,“ informoval Ján Baranovič z Mestského úradu v Piešťanoch. Radnica im rozdelí jednotlivé úseky a dodá rukavice a vrecia na odpadky. Slovenský vodohospodársky podnik zabezpečí odvoz vriec s odpadkami a mesto ich uloženie na skládku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava