V Piešťanskom týždni 10 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 5. marca 2012, 15:57
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa s dátumom vydania 6. februára sa dočítate aj o nasledujúcich témach.

Poslanci chcú povolenie na využívanie termálnej vody


V predposlednom bode – Rôzne počas mestského zastupiteľstva vyšiel poslanec Michal Hynek (SMER-SD) s problematikou nového kúpaliska. Chcel by pripraviť podmienky na prilákanie investora. Medzi hlavné lákadlá zaradil atraktívnejšiu polohu nového kúpaliska a tiež možnosť použitie termálnej vody. Preto v úvode dlhej a neplánovanej diskusie dal návrh aby mesto začalo zisťovať podmienky zabezpečenia a sprístupnenia zdroja liečivej vody pre Mesto Piešťany.

Prevrátenie sanitky spôsobila srna


Cesta v noci piešťanskou sanitkou nemusí byť bezpečná zvlášť vtedy, ak sa z tmy pred vozidlom vynorí srnka. Približne hodinu po polnoci sa v piatok 2. marca za obcou Veľké Kostoľany prevrátila Škoda 1203 práve z tohto dôvodu. Vodič síce vyviazol bez zranení, ale starší muž, ktorého viezol domov z dialýzy, sa poriadne poudieral.

Počet obetí na cestách piešťanského regiónu narástol


Pri takmer dvesto dopravných nehodách museli policajti zasahovať v Piešťanskom okrese počas uplynulého roka. Ich počet sa síce oproti roku 2010 znížil o sedemdesiat, tragická bilancia však naopak vzrástla a cesty si vyžiadali osem obetí, čo je o dve viac ako rok predtým. Veľa či málo?

Predvolebné kortešačky


Politici na piešťanský región viac-menej kašľú. Súdiac minimálne z množstva billboardov. Kým v metropole Slovenska človek o ne zakopáva na každom kroku a v strachu otvára aj konzervu, či mu z nej nevykukne dáky spasiteľ republiky, v kúpeľnom meste a jeho okolí až také obavy mať nemusíte. Našťastie. Pestrofarebné podobizne politikov a ich krčmové sľuby chýbajú len málokomu. Aj bez najšpinavšej kampane v dejinách Slovenska máme dosť znečistené životné prostredie a nemusíme si zdvíhať adrenalín kochajúc sa pohľadom na pánov a vicišpánov, ktorí znovu a znovu dovedú krajinu do svetlých a ešte žiarovejších zajtrajškov.

Kamionista oslávil deviate narodeniny


V stredu 29. februára oslávili svoje narodeniny aj devätnásti obyvatelia Piešťan. Vo Vrbovom, ktoré má asi päťnásobne menej obyvateľov ako Piešťany, v stredu svoje narodeniny slávili traja ľudia. Dvom z nich – desaťročnej krajčírke a deväťročnému kamionistovi – sme zavinšovali aj my. Obaja patria k najmladším profesionálom vo svojich zamestnaniach na Slovensku.

Osemdesiatnik z Moravy, ktorého život zavial do Piešťan


Osud človeka je niekedy nevyspytateľný. Rozprávať by o tom vedel aj Miroslav Repík z Piešťan. Hoci tento rodák z moravského Vracova nikdy tenis súťažne nehrával, pri tenisových dvorcoch strávil takmer polovicu svojho života. V mladosti nesníval ani o tom, že raz z neho bude vojenský pilot. Napriek tomu strávil počas svojej kariéry takmer 3500 hodín medzi nebom a zemou. M. Repík sa v utorok 6. marca dožil krásneho jubilea – 80. narodenín

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek