Klaudiina kuchyňa: PANENKA NA VÍNE

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. marca 2012, 15:40
  • Autor:

Klaudia je matka troch deti a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Avšak jej kráľovstvom je kuchyňa, v ktorej vždy dokáže niečo vyčariť. Tak sa rozhodla, že občas niečo „uvarí“ aj pre vás.

Ako každá žena som raz za mesiac nervózna, prekážajú mi veci, ktoré ma inokedy nerozhádžu a „zožerem“ všetko, čo vidím. Potom si celý mesiac nadávam, že som tučná ako slon! Sú prázdniny, deti sú doma, od rána otvárajú chladničku a zatvoria ju so slovami: „Jéééj, mami, čo si mám dať jesť, veď nič nemáme!“ Tak im poviem príbeh mojej kamošky, čo navštívila kamarátku v Rožňave. Tá otvorila chladničku a v nej zasvietilo svetlo na maslo a 10 dg salámy! Takto sa čaká na návštevu po rokoch. A povedala jej, že vie za tri eurá na deň navariť! Moje deti stíchli, vytiahli si tuniaka rio mare, žemličky, masielko a zeleninku a tešili sa, akí sme boháči. Pozrela som do „mrazáku“ a zbadala som v kútiku schúlenú panenku, pomyslela som si, že o pár dní to v mojej mrazničke bude vyzerať ako v tej rožňavskej. Dnes navarím niečo dobručké. Milé dámy, slečny, ženy, kočky, priateľky, urobíme si panenku na vínku.
Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

Bravčovú panenku z karé, soľ, čierne mleté korenie, čučoriedky, červené vínko.

Ako postupovať?

Mäso nakrájame na centimetrové plátky, osolíme, okoreníme a opekáme na grilovacej panvici na troche oleja. V druhom hrnci si pripravíme omáčku z čučoriedok. Asi 3 lyžice zaváraných čučoriedok a 2 dl vína necháme prevrieť, trošku 

To je „rýchlovečka“. Všetci doma okrem mojej dcéry sa zalizovali, ona je fajnová. A ja si idem „na tajnáča“ odlomiť z milky čokolády, nech ma nikto nevidí, lebo pred chvíľou som spráskala kinder bueno a idem ležať k telke. Dnes sa mi ani riady nechce umývať. A povedzme si, ženy – čo si aj my raz za mesiac nezaslúžime vyvaliť sa s ovládačom v ruke na gauč? Ale už teraz začínam byť nervózna pri myšlienke, že riady ma aj tak počkajú! Idem robiť krik a poriadok. „Hééééj, to som tu ozaj iba ja na riady?! Ale keď sa ide v piatok na disco, viete za mnou prísť, či niečo nepotrebujem! Lebo chcete nejaké tie chechtáky! Ale riady umyť vám ani nenapadne!“ Idem si dať milku na upokojenie nervov!
0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof