V Piešťanskom týždni sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 27. februára 2012, 15:27
  • Autor:red

V Piešťanskom týždni 9 s dátumom vydania 28. februára sa dočítate.

Tri bomby vyhnali 5000 ľudí z Auparkov



Na začiatku jarných prázdnin v Košickom kraji si zrejme zažartoval neznámy chlapec, ktorý ohlásil na tiesňovú linku  v Košiciach, že v Auparku sú uložené tri bomby. Zrejme netušil, že jeho telefonát vyženie z Auparkov asi päťtisíc zákazníkov v Košiciach, v Žiline aj v Piešťanoch. Košická polícia zaznamenala telefonát v piatok 24. februára o 15 hodine 51 minúte. O štvrtej evakuovali Aupark v Košiciach, po 17 hodine v Piešťanoch a po 19 hodine v Žiline.

Na autobus hokejistov zaútočili kusmi betónu!



Na tretí semifinálový zápas play-off piešťanských prvoligových hokejistov vycestovali do Senice aj dva plné autobusy s členmi ich fanklubu. Radosť z víťazstva v nedeľňajšom zápase im narušili traja výtržníci, ktorí na jednom z autobusov s piešťanskými fanúšikmi rozbili tri okná! 

Odklepnú poslanci financie na letnú prevádzku kúpaliska Eva?



Na výzvu radnice o nenávratných príspevkoch z mestského rozpočtu zareagovalo tento rok až 84 žiadateľov. Veľký záujem sa odzrkadlil aj v celkovej požadovanej sume, a to viac než 113-tisíc eur. Mestskí poslanci na dotácie však v rozpočte vyhradili iba 19 916 eur. Klub vodného póla Kúpele Piešťany i teraz požiadal o financie na letnú prevádzku kúpaliska Eva.

Postavia nový sklad rádioaktívnych odpadov za 26 miliónov



V blízkosti atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS) plánuje vybudovať nový sklad rádioaktívnych odpadov, ktorý vyjde na približne 26 miliónov eur. V stredu 29. februára sa v Jaslovských Bohuniciach bude konať zasadnutie o prerokovaní správy o hodnotení stavby „Integrálny sklad rádioaktívnych odpadov“, ktorého sa môžu zúčastniť a vyjadriť svoj názor aj občania susediacich obcí.

Piešťanská cestovateľka brázdila Čínu na bicykli



Túžba spoznať rýchlo sa meniacu exotickú krajinu – Čínu priviedla piešťanskú cestovateľku Ninu French Sokolovskú, jej britského manžela manžela Billa a Nininu mamu Annu Sokolovskú už niekoľkokrát do tejto krajiny. Prechádzali sa po sedem metrov vysokom a rovnako širokom Čínskom múre, videli famóznu podzemnú terakotovú armádu, nazreli do Zakázaného mesta, sledovali Číňanov, ktorí raňajkujú priamo na ulici. Nina sa s čitateľmi Piešťanského týždňa podelila o niekoľko postrehov z pobytu v tejto krajine. Prešla ju pešo, autobusom aj na bicykli.

Ďalšie víťazstvá piešťanských futbalistov



Zimná príprava piešťanských futbalistov na odvetnú časť súťaže vrcholí. V minulom týždni si zmerali sily s dvoma účastníkmi západnej skupiny tretej ligy a v oboch vyhrali. Najskôr v Nitre s juniormi FC 4:0 a v sobotu aj doma s Topoľčanmi 3:0. Víťazstvá potešia, no stále je to len príprava. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín