Biele kontajnery používame už mesiac bez problémov

  • Spravodajstvo
  • 23. februára 2012, 13:48
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Piešťanci už od polovice januára môžu vyhadzovať šaty, obuv a hračky do bielych kontajnerov. Spoločnosť Revenge ponúkla totiž radnici možnosť zberu takéhoto odpadu. Šatstvo by malo putovať do triedičky v Českej republike. Istú časť využije firma na ďalší predaj v second handoch.

Ako je to s vývozom a triedením odpadu z bielych kontajnerov teraz? Naučili sa obyvatelia separovať a sú zodpovednejší voči životnému prostrediu? O doterajších skúsenostiach hovoril zástupca spoločnosti Revenge Ľuboš Hrivnák.

Ako pristúpili Piešťanci k zberu šatstva prostredníctvom vašich kontajnerov? Sú zodpovední v triedení?

ĽB: Vo väčšine prípadov sme spokojní s prístupom obyvateľov k triedeniu a zberu šatstva. Nestáva sa často, že si kontajnery na šatstvo, či už zámerne, alebo neúmyselne, zamenia s kontajnermi na komunálny odpad. Je to skutočne iba v málo prípadoch. S týmto prístupom sa však stretávame nielen u vás, ale na všetkých zberných miestach.

Kedy a v akých intervaloch vyvážate kontajnery?

ĽB: Zbery vykonávame raz do týždňa. V súrnych prípadoch nie je problém vyvážať častejšie. Doteraz sme nemuseli pristúpiť k zvýšenému intervalu vývozu. Nastavenie intervalov je pre nás zatiaľ postačujúce.

Koľko ton šatstva zatiaľ vyhodili Piešťanci?

ĽB: Na základe našich štatistík môžeme uviesť, že množstvo vyzbieraných odevov sa pohybuje od jeden do jeden a pol tony za týždeň.

Pokračovanie rozhovoru nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav