Bibliobox umožní vrátenie kníh aj mimo knižnice

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. februára 2012, 14:34
  • Autor:sita

TRNAVA – Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave ponúkne od 1. marca novú službu – bibliobox. Je to schránka na vrátenie požičaných kníh, kam možno vrátiť vypožičanú knihu mimo budovy knižnice a mimo otváracích hodín knižnice. Knižnica inštalovala v meste dve takéto schránky – jedna je v zábavno-obchodnom centre Max vedľa výťahu na prvom poschodí a druhá pred vchodom do hlavnej budovy knižnice na Rázusovej ulici.

Ako informoval hovorca Trnavského samosprávneho kraja Patrik Velšic, do biblioboxu možno vrátiť dokumenty požičané v ktoromkoľvek pracovisku knižnice – v hlavnej budove, v hudobnom oddelení, v pobočkách Prednádražie, Tulipán, Vodáreň. Do kníh, ktoré si čitateľ požičal v pobočke, treba vložiť lístok so svojím menom.

Knihy vložené do biblioboxu odpíše knižnica z konta čitateľa do dvoch pracovných dní. „Každý, kto využije túto službu, je povinný skontrolovať si svoje konto a prípadné nezrovnalosti ihneď reklamovať. Rovnako je povinný pri najbližšej osobnej návšteve uhradiť prípadné poplatky za omeškanie,“ informoval Velšic. Vložením knihy do biblioboxu a odpísaním z čitateľského konta môžu čitatelia predísť neželanému narastaniu sankčného poplatku za oneskorené vrátenie kníh. Schránka slúži len na vrátenie kníh a časopisov. Vkladať ich treba tak, aby sa nepoškodili, upozornil Velšic. Knihy vymáhané súdom a riaditeľskou upomienkou do schránky nepatria, tie treba odovzdať v knižnici osobne.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel