Prezidentkou Historických Hotelov Slovenska je Piešťanka

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. februára 2012, 15:38
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Piešťany sú známe nielen ako miesto, kde vyviera zo zeme liečivá voda, ale aj tradíciou hotelierstva, ktorú založili Winterovci. V jednom
z nich, už storočnom Hoteli Sandor Pavillon, sídli prezidentka asociácie Historické Hotely Slovenska (HHS) Daniela Miháliková. Asociáciu tvorí jedenásť slovenských kaštieľov, palácov, meštiackych domov, zámkov a historických budov, ktoré, ak by vedeli rozprávať, povedali by nám zaujímavé príbehy ľudí, ktorí našli útočisko v izbách plných noblesy. Za ich múrmi sa prijímali i dôležité strategické rozhodnutia šľachticov, kráľov či hodnostárov.

Historické Hotely Slovenska reprezentujú kultúrno-historické dedičstvo nášho štátu. Asociácia sa podieľa aj na záchrane, obnove a zveľadení historických pamätihodností v našej krajine. Tieto zariadenia sú zároveň členmi nadnárodnej asociácie Historické hotely Európy, ktoré združujú 600 hotelov z dvadsiatich krajín Európy. Ročne navštívi webovú stránku asociácie viac ako sedem miliónov ľudí z celého sveta. Kliknú si aj na Slovensko. „Naším cieľom je posilniť pozíciu Slovenska na turistickej mape Európy ako lákavej destinácie pre cestovateľov za kultúrno-historickým dedičstvom, pre takzvané ‘heritage travellers‘ a pritiahnuť na Slovensko nových návštevníkov,“ uvádza hlavné ciele asoketing ciácie D. Miháliková. Aj takouto formou sa šíri dobré meno Slovenska ako jedinečnej a konkurencieschopnej destinácie v zahraničí.


Daniela Miháliková

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dozviete aj o tom, prečo obchodníci z Japonska prenocovali v piešťanskom hoteli na svojej služobnej ceste v Prahe. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava