Vyšlo nové číslo Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 20. februára 2012, 15:54
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vyšlo v utorok 21. februára, sa dočítate aj o nasledujúcich témach.

Horiace autobusy zadymili okolie stanice 

Počas sviatku svätého Valentína mali hasiči plné ruky práce s odstraňovaním požiaru na dvore piešťanskej pobočky Slovenskej automobilovej dopravy (SAD) Trnava. Hustý čierny dym valiaci sa nad Piešťanmi neveštil nič dobré. Katastrofických verzií kolujúcich po meste bolo viac. Nepotvrdila sa ani jedna. Príčina požiaru a megazadymenia bola prozaická. Horeli skelety dvoch starých autobusov značky Karosa, ktoré boli určené do šrotu. 

Mesto dostalo z eurofondov 3,5 milióna, potrebuje ešte 105

Starostovia takmer dvesto obcí Slovenska, medzi nimi aj zopár z nášho regiónu sú nespokojní s prieťahmi vo financovaní europrojektov. Ako je to so schvaľovaním aj financovaním projektov v našom meste? Veď Európska únia nám schválila dotácie na štyri projekty vo výške takmer tri a pol milióna eur. Piešťany však majú oveľa väčšie ambície. Na deväť ďalších projektov by potrebovali takmer 105 miliónov eur. V tejto sume je zahrnutý už takmer zabudnutý Južný obchvat.

V Piešťanoch nechávajú zašpinené odevy a Trnavu trápia poničené kontajnery

Novinkou v separovaní odpadu, na ktorú si zvykajú tiež obyvatelia Piešťan a Trnavy je vývoz odevov, topánok a starých hračiek. K triedeniu tohto odpadu sa Piešťanci postavili zodpovedne, a tak poverená firma riešila iba problémy so znečisteným šatstvom. V Trnave si na biele kontajnery však vzali na paškál vandali – začali na nich vylamovať zámky. Nepomohlo ani upozornenie na kontajneroch, že ich poškodenie je trestné.

Piešťanský právnik prenasledoval kráľa Madagaskaru

Deväť dlhých rokov trvalo, kým sa naplnil sen advokáta Jozefa Bolješika z Ostrova. Vášnivý cestovateľ pri jednej zo svojich ciest doputoval až na exotický ostrov Reunion v Indickom oceáne. Odtiaľ je to "len čo by kameňom dohodil" – pár stovák námorných míľ – od Madagaskaru.

Veslár Babač myslí na Londýn

Tento rok je rokom olympijským. Jedným z piešťanských športovcov, ktorí by sa radi predstavili na OH v Londýne, je veslár VK Sĺňava Piešťany Lukáš Babač. Ten už olympijskú atmosféru zažil pred ôsmimi rokmi v Aténach, kde bol ako 19-ročný najmladším členom slovenskej výpravy. V meste pod Akropolou vtedy súťažil v dvojskife ľahkých váh spolu s Ľubošom Podstupkom.  
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika