Drahovskí hasiči dostali nové auto

  • Spravodajstvo / Región
  • 20. februára 2012, 11:21
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Fašiangové obdobie ukončili v Drahovciach nielen dedinskou zabíjačkou, ale i slávnostným odovzdaním dodávky značky Mazda miestnym dobrovoľným hasičom. Tí si v tomto roku pripomenú 130. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru, ktorý sa zaraďuje k jedným z najstarších v regióne.

Už od skorých ranných hodín sa pri Kultúrnom dome v Drahovciach v poslednú fašiangovú sobotu pripravovali rôzne zabíjačkové špeciality. V povetrí bolo cítiť vôňu oškvarkov variacich sa v kotloch, tlačeniek, jaterničiek i pečúceho sa mäsa. Pre miestnych zorganizovali prvý ročník Obecnej zabíjačky  drahovský obecný úrad na čele so starostom Jurajom Kleinom v spolupráci s tunajším poľnohospodárskym družstvom. Podujatie malo aj inú – výnimočnejšiu príchuť. Dodávkové vozidlo značky Mazda mal prísť slávnostne odovzdať hasičom minister vnútra SR Daniel Lipšic. Pre jeho účasť na zasadaní krízového štábu v Čadci ho zastupoval štátny tajomník ministerstva vnútra SR Maroš Žilinka. „Táto dodávková Mazda by mala prispieť k šťastnému výjazdu vašich hasičov. Ostáva mi len veriť, že ju nebudú používať na ostré zásahy, ale skôr k milým udalostiam v obci alebo na hasičský šport,“ povedal. Veliteľ dobrovoľného hasičského zboru Drahovce Jozef Varačka mu odovzdal repliku starej striekačky, ktorú predstavia na pripravovaných oslavách 130. výročia založenia zboru.

Drahovský dobrovoľný hasičský zbor má v súčasnosti 45 členov. Zastúpené sú v ňom všetky vekové kategórie. „Dvanásť členov máme vyškolených na prvotný zásah, sú odborne spôsobilí a začlenení do obecného hasičského zboru. Mazdu sme dostali na vykonanie prvotného zásahu  v prípade požiaru alebo dopravnej nehody.  Používať ho budeme hlavne v rámci obce pri mimoriadnej udalosti,“  povedal J. Varačka. Drahovskí hasiči však využijú vozidlo aj pri prípadných zásahoch v Maduniciach, Piešťanoch a blízkych obciach.

((myvideo:1))
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava