Ľudia chcú v uliciach vidieť viac mestských policajtov

  • Spravodajstvo
  • 16. februára 2012, 08:26
  • Autor:sita

TRNAVA – Trnavčania by chceli hliadky mestskej polície stretávať častejšie, vedenie mesta úvahy o zvýšení počtu mestských policajtov neodmieta. Polícia má momentálne okrem náčelníka 56 policajtov, do služieb v uliciach mesta ich chodí 46. Počet policajtov sa podľa náčelníka Igora Kelešiho zvyšoval naposledy asi pred šiestimi rokmi.

"Ľudia chcú hliadky mestskej polície vo svojom obvode, na svojom sídlisku. Mestská polícia robí čo môže, staviame štyri-päť hliadok. Je čas rozmýšľať o vyššom počte policajtov,“ povedal pred poslancami mestského zastupiteľstva viceprimátor Bystrík Stanko. Podľa primátora Vladimíra Butka bude potrebné zvýšiť stavy policajtov aj v súvislosti s pripravovaným novým systémom plateného parkovania. Radnica plánuje zaviesť tri zóny plateného parkovania s rozdielnymi sadzbami, čo si vyžiada zvýšenú kontrolu. Koľko policajtov pribudne, zatiaľ nebolo rozhodnuté. V rozpočte mesta Trnava je pre mestskú políciu v tomto roku vyhradených 1,2 milióna eur.

V minulom roku mestskí policajti zaevidovali v Trnave 22-tisíc udalostí, pri ktorých prišlo alebo mohlo prísť k porušeniu všeobecne záväzných predpisov. Za toto obdobie udelili vyše osemtisíc blokových pokút, pri ktorých zinkasovali 111-tisíc eur. Stovky ďalších prípadov postúpili na doriešenie iným inštitúciám.

Privítali by ste v uliciach Piešťan rovnako viac mestských policajtov? Odpovede nám môžete posielať aj na redakcia@piestanskytyzden.sk
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav