KLAUDIINA KUCHYŇA: Mäsová roláda

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. februára 2012, 09:39
  • Autor:

Klaudia je matka troch deti a manželka jedného muža. Ako
každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Avšak jej kráľovstvom je kuchyňa, v ktorej vždy dokáže niečo vyčariť. Tak sa rozhodla, že občas niečo „uvarí“ aj pre vás. Tentoraz to bude mäsová roláda.

Po piatich pracovných dňoch konečne voľno. Môj najmladší syn má 12! Moja dcéra mala narodeniny pred dvoma týždňami, a keď som sa jej spýtala, čo by chcela k „narodkám“, odpovedala: „Auto!“ Vskutku dospelácka odpoveď. „No tak si vyber z peňaženky peniaze a zbehni si kúpiť, aké chceš – do Dráčika!“ Tak som išla s malou dušičkou za synom s tou istou otázkou. „Mami, nemusíš mi nič kupovať.“ „Ale veď máš narodky, voľačo si vyber.“ „No tak papuče do školy.“ Prekvapilo ma, aký

je skromný, a hlavne po kom?! Rozhodla som sa, že dnes mu urobím špeci obedík. Ešte nikdy som nerobila mäsovú roládu. Dnes je čas vyskúšať ju! Mäsovú roládu, keď som bola ešte malá, u nás doma robil môj oco. Vždy musel mať pritom pokoj a uväzoval to špeciálnym spôsobom. Takže neviem presne ako, ale som už nejaká „gazdinka“ a fantázia je, púšťam sa do toho. Tak sa kočky, gazdinky, dámy, slečny, nebojte ničoho a dajte sa so mnou do toho!

Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

V mäsiarstve som si kúpila 2 kg „šálu“ alebo „zajaca“ z bravčového mäsa (vykostený bôčik). Vy, ktoré si trúfate, môžete si to pripraviť aj z nevykosteného bôčiku. Ďalej potrebujeme: 1 kg mletého bravčového mäsa, 6 natvrdo uvarených vajec, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, 2 dl mlieka.

Ako postupovať?

Mäso si rozprestrieme na dosku a posolíme. V miske zmiešame mleté mäso s mliekom, korením, soľou a majoránkou. Zmes dáme na mäso a uložíme na ňu uvarené vajíčka, stočíme, položíme na plech tak, aby spoj rolády bol naspodku plechu. Podlejeme vodou a pečieme na 150 až 180 stupňoch. Pred koncom môžete dať na 10 minút na 250 oC a na gril. Vrch zostane chrumkavý.

Podarilo sa! Chutilo aj susedom, aj kolegom, aj priateľom, lebo toho bolo strašne veľa. Tak som nasýtila dosť ľudí a dostala som samú chválu! Oco môže byť na mňa z neba pyšný. Vždy mi hovoril: „Ty sa v kuchyni nikdy nestratíš!“ A kto ma pozná, ten to aj vie!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav