KLAUDIINA KUCHYŇA: Karí špeciál

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. februára 2012, 09:54
  • Autor:

Klaudia je matka troch detí a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Avšak jej kráľovstvom je kuchyňa, v ktorej vždy dokáže niečo vyčariť. Tak sa rozhodla, že občas niečo „uvarí“ aj pre vás. Tentoraz to bude karí špeciál.

Dnešný deň som strávila v práci od piatej hodiny ráno do 14. hodiny poobede. Idem cvičiť, prezliekam sa, vtom mi trénerka oznámi: „Neprezliekaj sa, nejde mi elektrina!“ Moje odhodlanie cvičiť sa nepodarilo. Nevadí. Aspoň navarím niečo dobré. V práci mi šéf oznámil, že dostal výpoveď z prenájmu a nevie, čo bude s nami ďalej. Takže kríza zasiahla už aj mňa? Prídem domov a dcéra s mužom: „Ty si už doma? My sme strašne hladní, mohla by si navariť nejaké mäsko na omáčke?“ Takže, milé dámy, gazdinky, kočky, kuchárky, ideme na to! Dnes si navaríme kari špeciál.

Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

1 kg kuracie prsia, polievková lyžica kari, šľahačková smotana 33 %, konzerva hrášku, vegeta.

Ako postupovať?

Mäso si nakrájame na slížiky a opečieme ho trochu na oleji. Hneď ako opekáme, pridáme kari a vegetu. Keď už je mäso opečené, pridáme hrášok, premiešame a zalejeme smotanou. Necháme prevrieť a jedlo je hotové. Máte to za 15 minút.

Ja som k tomu uvarila ryžu.

Jedlo všetkým tak chutilo, že sa „zmlsalo“ naraz, a to som dúfala, že zajtra nemusím variť. No čo už. Pri umývaní riadov mi syn kričí z izby: „Mami, zajtra, keď máš voľno, mohla by si navariť maďarský guláš, dlho sme ho nemali.“ „Rozkaz, synku!“ zakričala som a môj muž z postele: „Zlatko, ja by som si dal niečo sladké.“ Ale nezakričala som: „Olíž r.. Katke!“ (Iba som si to myslela.) A spýtala som sa: „A čo, môj pekný? Palacinky alebo lievance?“ Zamiesila som cesto. Keď som mu ich priniesla natreté broskyňovým džemom a nutellou, on mi na to: „Ja už nechcem sladké, daj to do chladničky!“ No nezabili by ste ho? Padla som do postele a mužovi som namiesto dobrú noc povedala: „Práca šľachtí človeka! Mal by si s tým niečo začať robiť!“ Čosi špatné mi odvrkol, ale aj tak viem, že zajtra som od neho obskakovaná ako kráľovná! No, veď kde by taký poklad našiel…
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín