KLAUDIINA KUCHYŇA: Mexico soté

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. februára 2012, 15:10
  • Autor:

Klaudia je matka troch deti a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Avšak jej kráľovstvom je kuchyňa, v ktorej vždy dokáže niečo vyčariť. Tak sa rozhodla, že občas niečo „uvarí“ aj pre vás. Tentoraz to bude pikantné mexico soté.

Keďže dnes mám voľno (ale povedzme si, my ženy, kedy ho máme?), tak som doobeda počúvala Szidi Tobias a relaxovala v prázdnom byte bez muža a detí. Popritom som, samozrejme, upratovala kuchyňu a s kamoškou sme sa dohodli na cvičení na strojoch. Bola som cvičiť po prvýkrát od strednej školy, dúfam, že ma zajtra nečaká svalovica! A keďže som vedela, že dnes vás musím prekvapiť, naschvál som nič nejedla, aby som bola hladná ako vlk. A keď je hlad, je aj chuť. Cestou z cvičenia mi už telefonovala dcéra: „Mami, čo si varila?„Ešte nič.“„Čóóóóó? Ja som hladná!“„Aj ja.“ Idem do obchodu, kúpim, navarím, takže dnes, priateľky, ženy, gazdiné, slečny, si navaríme mexico soté. Je to asi pre šesť ľudí a to sa najedia dosýta.

Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

dve väčšie cibule, tri strúčiky cesnaku, 300 g oravskej slaniny, 0,5 kg kuracích pŕs alebo karé, dve konzervy červenej fazule, konzervu kukurice, krabičku pasírovaných paradajok, zeleninový bujón, chilli papričku, lyžicu sladkej sójovej omáčky. 

Ako postupovať?

1/ Na veľkú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a nasypeme cibuľu nakrájanú na hrubšie kolieska.

2/ Udusíme, pridáme na kocky nakrájanú slaninku, tú opražíme a pridáme mäso nakrájané na slížiky.

3/ Pridáme prelisovaný cesnak, bujón, chilli papričku a sójovú omáčku. 

4/Udusíme mäso do mäkka, k nemu prisypeme fazule a kukuricu, nakoniec nalejeme pasírované paradajky a necháme prevrieť. Môže sa podávať s cestovinou alebo ryžou.

Ja som dnes mala úspech, lebo postupne prišli domov zo školy aj dvaja synovia a manžel z práce a všetkým to voňalo, tak sme zasadli k stolu a po chvíľke boli všetky taniere prázdne. Niet krajšieho pohľadu, ako keď vidíte deti napapkané, spokojné, manžela usmiateho a ležiaceho po dobrom obede pri telke. Dostala som pochvalu! Len riady mi nikto zasa neumyje, ale čo už! Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. A v mojej rodine to tak zatiaľ je!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava