V Piešťanskom týždni 7 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 13. februára 2012, 15:57
  • Autor:

V najnovšom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate aj o nasledujúcich témach.

Kompletizujú dokumentáciu nového kúpaliska

Piešťanská radnica už má v rukách takmer dokončenú projektovú dokumentáciu nového kúpaliska v mestskom parku. Tento dokument pre stavebné povolenie teraz kompletizujú a získavajú stanoviská dotknutých orgánov. Trnavská vodárenská spoločnosť pred odobrením projektu si vyžiadala preveriť dopady čerpania vody zo studne v parku.

Meškajú práce pre nevyplatené mzdy?

Kolonáda v Piešťanoch zatiaľ stále čaká na robotníkov. Pre nízke teploty a pretrvávajúce mrazy sa omladzovacia kúra zastavila ešte koncom minulého roku. Kolonáda by mala byť najneskôr hotová do polovice apríla. Radnica s prácami na tejto architektonickej pamiatke však zatiaľ nie je spokojná.

Piešťanskí pediatri nemajú peniaze na vakcíny

Od decembra majú najmä detskí lekári na Slovensku hlavu v smútku. Ministerstvo zmenilo obstarávanie vakcín. Z funkčného modelu sa stala umelo vytvorená prekážka, ktorá ohrozuje financovanie ambulancií. Vakcíny si musia lekári nakupovať za vlastné peniaze. Pod tlakom petícií ministerstvo prisľúbilo opätovné distribuovanie očkovacích látok cez verejné zdravotníctvo. Výsledok sa javí ako svetlo na konci tunela.

Vyhorenie sadzí v komíne pripomína štart raketoplánu

Meteorológovia predpovedajú tuhé mrazy až do polovice marca. Silná zima je charakteristická zvýšenými nárokmi na kúrenie a súčasne narastá počet požiarov, tohto roku obzvlášť. Častou príčinou je zanesený komín. Už pri nánose sadzí v hrúbke 30 milimetrov sa táto vrstva stáva horľavou a riziko vznietenia sa zvyšuje. „Ľudia jednoducho tie komíny nečistia,“ potvrdil nám vôbec najčastejšiu príčinu výjazdov hasičov vedúci oddelenia požiarnej prevencie OR HaZZ v Piešťanoch Maroš Vadík.

J. Lušňák: „Nepotrebujeme súťaž vyhrať, my chceme postúpiť“

Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa tri sezóny márne snažili o postup do extraligy. Najskôr im v baráži pribuchol dvere do najvyššej súťaže Poprad a v posledných dvoch sezónach to boli zasa „vlci“ zo Žiliny. V sezóne 2011–2012 skončili Piešťanci po základnej i nadstavbovej časti na druhom mieste za Bardejovom. V prípade, že by sa obe mužstvá prebojovali až do finále play-off, výhodu rozhodujúceho domáceho duelu by mali Bardejovčania.

Lackov bod v Glasgowe nestačil

Slovenskí tenisti prehrali v úvodnom kole prvej skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára v Glasgowe s Veľkou Britániou 2:3 a čakajú ich boje o záchranu. Pri neúčasti britskej jednotky, Andyho Murrayho, boli Slováci aj s Piešťancom Lukášom Lackom miernym favoritom.Na dvorci to však nepotvrdili.

V Piešťanskom týždni 7 vám prinesieme aj súťaž o zaujímavé ceny od spoločnosti Belistar. Tá ponúka trom výhercom sadu obrusov, knihu obsahujúcu návody na skladanie obrúskov s vloženou sadou 12 obrúskov v hodnote 35 eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel