Urobte z varenia príjemný zážitok

  • Nezaradené
  • 13. februára 2012, 15:40
  • Autor:inz

O pár týždňov je tu jar a s ňou často prichádza chuť meniť, prestavovať a priniesť do svojej domácnosti závan novej sviežosti. V tomto čísle sme sa zamerali na najvyťaženejších kuchynských pomocníkov – na nové trendy vo svete vstavaných varných dosiek a rúr na pečenie.

Plánujete prerábať kuchyňu? Porozmýšľajte nad zabudovanými spotrebičmi. Srdce domova bude vďaka nim pôsobiť ako kompaktný celok, zvýšite si životný komfort, nič vám nebude zavadzať, zbytočne vytŕčať alebo esteticky prekážať. Neznepríjemňujte si varenie, neohrozujte zdravie vašej rodiny a nezvyšujte účty za plyn a elektrinu používaním starých spotrebičov. Ponuka najnovších modelov je skutočne široká a ceny sú príjemnejšie ako kedykoľvek predtým.

Varte moderne

Nad varením na sklokeramickej doske máte dokonalú kontrolu. Výhrevné časti sú viditeľné a regulácia teplôt je plynulá a veľmi citlivá, čo oceníte najmä pri príprave ľahko sa pripaľujúcich pokrmov. Vysoký dôraz je kladený aj na bezpečnosť. Samozrejmosťou je detská poistka či funkcia automatického vypnutia.

Ak by ste chceli nájsť nevýhodu na ich mladších súrodencoch – indukčných varných paneloch, asi by ste sa nahľadali. S indukciou môžete ušetriť až polovicu elektrickej energie, ktorú by inak spotrebovala bežná elektrická doska. Táto technológia totiž zohrieva iba dno nádoby presne podľa jej tvaru, napríklad na model od Electroluxu sa vďaka veľkej a vysokovýkonnej trojkruhovej varnej zóne zmestí aj veľká panvica na paellu. Celý proces varenia sa zjednoduší aj vďaka prehľadnému displeju. 

Pri práčkach a chladničkách sme na šiesty zmysel zvyknutí, tak prečo by ho nemohli mať aj varné panely? Model od Whirlpoolu napríklad po dosiahnutí bodu varu pri príprave jedla automaticky zníži výkon na varnej zóne – už vám jednoducho nič nevykypí! A ak aj niečo omylom vytečie, nič sa nepripáli – zo studeného hladkého povrchu nečistoty iba zotriete. Komfort varenia zvyšuje regulovanie teploty so sekundovou presnosťou jednoduchým dotykovým Slider ovládaním posúvaním prsta a neuveriteľne krátky čas potrebný na varenie. Navyše, ak nádobu zodvihnete a premiestnite na iné miesto, platňa sa automaticky vypne a nikto sa na nej nepopáli. 

Pečenie na očiach

Zbúrajte stereotypy. Prečo by sme sa pri vyberaní pečeného kuraťa z rúry mali skláňať? Ak ju zabudujete priamo do kuchynskej linky, pohodlie máte zaručené. Táto verzia je navyše bezpečnejšia aj pre vaše deti, ktoré sa tak ľahko nepopália, či domácich miláčikov. Najnovšie modely sú napríklad vybavené aj senzormi, vďaka ktorým bude mäso správne chrumkavé a koláč upečený rovnomerne.

A vyčistia sa samy!

Údržba kuchynských spotrebičov nepatrí medzi obľúbené aktivity asi u nikoho. Pri najnovších modeloch vstavaných rúr si s čistením nemusíte robiť starosti – jednoducho stlačíte tlačidlo a rúra sa o všetko postará sama. Pri samočistení sa využíva vysoká teplota, ktorá všetky nečistoty a baktérie dokonale vypáli. Niektoré značky dokonca využívajú snímače, ktoré prispôsobia čistiaci program aktuálnemu znečisteniu rúry. A vy sa môžete venovať svojim záľubám.

Investície do kuchynských spotrebičov patria k tým najzásadnejším. Niekoľkonásobne sa vám však vrátia v podobe harmonického útulného domova, kde veci fungujú tak, ako majú. Všetko, čo potrebujete na bezchybný chod vašej domácnosti, nájdete v obchodnom dome DOMOSS a v sieti kuchynských štúdií. Zabudnite na kompromisy, dôverujte odborníkom a stavte na kvalitu – len to je garanciou dlhodobej spokojnosti. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava