Kniha týždňa: Spasiteľ (Jo Nesbo)

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. februára 2012, 08:28
  • Autor:mg

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Priaznivcom kvalitných detektívok dávame do pozornosti nový román nórskeho autora Jo Nesba – Spasiteľ z vydavateľstva Ikar.

Jo Nesbo sa preslávil sériou kriminálnych románov v hlavnej úlohe s Harrym Holem, ktorými nadchol kritiku aj čitateľov.  Jeho knihy boli preložené do niekoľkých jazykov a získali mnoho ocenení. V súčasnosti ho v Európe považujú za jedného z najlepších autorov kriminálnych románov.

V mrazivý decembrový večer sa na námestí v centre Osla zhromaždili ľudia, aby si vypočuli vianočný koncert. Do hudby zaznie výstrel a divák v uniforme Armády spásy sa mŕtvy zrúti na zem. Inšpektor Harry Hole sa púšťa do pátrania po páchateľovi bez tváre. Nemá svedkov, vražednú zbraň ani motív. Keď vrah na druhý deň ráno zistí, že zabil nesprávneho muža, začnú sa Harrymu problémy…

Vrelo odporúčam tento nekonvenčne napísaný triler s temnou a mrazivou atmosférou. Podobne ako ostatné knihy z pera Jo Nesba aj novinka Spasiteľ vám utkvie v mysli.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v Kníhkupectve TK Libri, Winterova 31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. 

Tel: 033/7730541

www.tklibri.com
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel