Hasiči sa novej stanice v Trnave nedočkajú

  • Spravodajstvo
  • 13. februára 2012, 08:47
  • Autor:sita

TRNAVA – Výstavba novej hasičskej stanice v Trnave sa odkladala toľko, že dnes už hasiči s novou budovou ani nerátajú. Nie sú na ňu peniaze a v blízkej budúcnosti pravdepodobne ani nebudú. Hasiči sa tak pokúsia obnoviť svoju terajšiu stanicu, ktorá pochádza z päťdesiatych rokov minulého storočia.

"Do starej budovy sme už päť rokov neinvestovali, pretože sme nechceli zbytočne míňať prostriedky štátu, keď sa mala stavať nová. Teraz ju chceme zatepliť, vymeniť v nej okná, zmeniť dispozičné riešenie,“ povedal krajský riaditeľ hasičov Vladimír Mrva. Peniaze na novú stanicu mali pochádzať z Regionálneho operačného programu, Trnava sa však do programu nedostala, aj keď pozemok na kraji mesta je k dispozícii. Nadstavba ani prístavba k starej budovy neprichádzajú do úvahy, pretože tá je v ochrannom pásme mestskej pamiatkovej rezervácie. Hasičská stanica sa nachádza prakticky v centre, pri najfrekventovanejšej ulici v meste. 

V minulom roku sa hasičom v Trnavskom kraji podarilo obnoviť s pomocou európskych peňazí výcvikové stredisko v Horných Orešanoch, hasičské stanice vo Veľkom Mederi a v Seredi, rozostavaná je hasičská stanica v Piešťanoch. V tomto roku začínajú obnovy staníc v Holíči a v Kútoch.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava