V Trnave postaví súkromník dopravné ihrisko

  • Spravodajstvo
  • 9. februára 2012, 09:12
  • Autor:sita

TRNAVA – Samosprávou sľubované detské dopravné ihrisko v Trnave napokon postaví na vlastné náklady súkromná spoločnosť. Na projekt má vyčlenený pozemok pri svojich autocentrách na Bratislavskej ulici. Konateľ spoločnosti Martin Šmičko predpokladá, že ihrisko bude dokončené už v júni.

Okrem dopravnej výchovy pre materské a základné školy bude podľa Šmička ihrisko popoludní slúžiť pre verejnosť na kolobežkovanie, bicyklovanie alebo korčuľovanie. Dopravné ihrisko v Trnave prestalo fungovať v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Deti na hodiny dopravnej výchovy cestovali do Križovian nad Dudváhom alebo do Galanty. Vlani postavenie ihriska za 70-tisíc eur sľubovala samospráva.

 

Súčasťou dopravného ihriska bude učebňa a nevyhnutné zázemie, budovať ho bude firma, ktorá má na svojom konte viacero podobných projektov na Slovensku. V exteriéri nebude chýbať svetelná križovatka, železničné priecestie či kruhová križovatka. Šmičko zdôraznil, že ihrisko bude spĺňať všetky podmienky určené ministerstvami školstva a dopravy. Výšku investície do tohto projektu zverejniť nechcel.

V Piešťanoch dopravné ihrisko žiaľ nemáme, najbližšie je vo Vrbovom pri Čerenci. 

Súvisiace články:

Ako sme mali detské dopravné ihrisko

Detské dopravné ihrisko vyrástlo pri Priore
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava