Piešťanky zvíťazili v debate o minimálnej mzde

  • Spravodajstvo
  • 6. februára 2012, 13:37
  • Autor:TS

DUBNICA NAD VÁHOM/PIEŠŤANY – Odpovede na neľahkú otázku o výške minimálnej mzdy hľadalo v Dubnici nad Váhom 27 účastníkov debatného turnaja Považská debatná miniliga. Podujatia sa zúčastnili debatné kluby z Obchodnej akadémie v Považskej Bystrici, dubnického gymnázia a Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Víťazkami sa stali Denisa Chanáthová, Lenka Kršňáková a Natália Bačiková z Piešťan.

Téma týkajúca sa minimálnej mzdy bola daná študentom pár týždňov dopredu. Mali tak priestor na prípravu argumentov a získavanie informácií. O minimálnej mzde debatovali účastníci podujatia dvakrát. Okrem toho prebehla ešte jedna debata na tzv. improvizovanú tézu. Zadáva sa iba hodinu pred samotnou debatou a trénuje tak prípravu a rozmýšľanie pod časovým tlakom.

„Cieľom tohto podujatia je vytvoriť priestor pre začínajúcich debatérov našich škôl, v ktorom môžu v príjemnom prostredí rozvíjať svoje zručnosti v akademickej debate aj mimo zabehnutých podujatí. V súčasnej dobe majú mladí ľudia problém s formulovaním vlastných myšlienok a argumentáciou ako takou, preto sme radi, že náš turnaj ponúka príležitosť popasovať sa s týmito problémami,“ povedal o turnaji jeho hlavný organizátor Jakub Kobela, ktorý je maturantom na Gymnáziu v Dubnici nad Váhom.

Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou Slovenskej debatnej asociácie, ktorá už dvanásť rokov zastrešuje program akademickej debaty na Slovensku. Cieľom organizácie je rozvíjať to, na čo klasické školstvo nekladie dôraz – kritické myslenie a prezentáciu vlastného názoru. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav