Nad budúcnosťou amfiteátra visí otáznik

  • Spravodajstvo
  • 3. februára 2012, 11:00
  • Autor:sita/ip

PIEŠŤANY – Piešťany zatiaľ nebudú hľadať nájomcu prírodného amfiteátra v mestskom parku. Poslanci mestského zastupiteľstva materiál o podmienkach verejnej súťaže na jeho prenájom stiahli z rokovania.

Podľa poslanca Jozefa Malíka by mohol byť areál prednostne ponúknutý organizáciám tretieho sektora. Samospráva amfiteáter ponúkala na prenájom už vlani, neprihlásil sa žiaden záujemca. Malík vyslovil pochybnosti, či by sa v krátkom čase za rovnakých podmienok nájomca našiel. Radnica požaduje nájomné počas prvých dvoch rokov vo výške takmer 12-tisíc eur ročne, po dvoch rokoch podľa súťažnej ponuky. Nájomca by si objekt musel zrekonštruovať na vlastné náklady s podmienkou zachovania jeho kultúrno-spoločenskej funkcie.

Primátor Remo Cicutto vysvetlil, že nájomné za prvé dva roky vychádza zo znaleckého posudku a podľa zákona o majetku obcí nemôže byť nižšie. Prípadný nájomca musí rátať aj s tým, že areál je v parku, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Samotný amfiteáter je navrhnutý na zápis do ústredného zoznamu kultúrnych pamiatok. Pamiatkari požadujú návrat funkcionalistického výrazu objektu a v prípade rekonštrukcie majú aj ďalšie svoje podmienky. 

   

Pozrite si skrátený záznam z mestského zastupiteľstva – schvaľovanie návrhu podmienok verejnej obchodnej súťaže na nájom prírodného amfiteátra. 
((myvideo:1))
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek