Odišla futbalová legenda Ladislav Kuna

  • Šport / Futbal
  • 1. februára 2012, 11:19
  • Autor:Štefan Gregorička/sita/foto: www.spartak.sk

TRNAVA/PIEŠŤANY – Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel 1. februára 2012 v skorých ranných hodinách v Národnom onkologickom ústave v Bratislave vo veku 64 rokov bývalý vynikajúci futbalový česko-slovenský reprezentant a predseda predstavenstva Spartaka Trnava Ladislav Kuna.

Rodák z Hlohovca mal na svojom konte množstvo úspechov. V reprezentácii vtedajšieho Československa odohral 47 zápasov a dal deväť gólov. V drese trnavských "bílích andelov" odohral 428 ligových zápasov, v ktorých dal 86 gólov. V drese Spartaka získal päť titulov majstra ČSSR a v európskych pohároch si zahral v troch desiatkach zápasov. V roku 1969 sa so Spartakom prebojoval až do semifinále Európskeho pohára majstrov (predchodca dnešnej Ligy majstrov) proti Ajaxu Amsterdam a v odvetnom zápase v Trnave dal Holanďanom obidva góly.  Laco Kuna si v reprezantačnom drese ČSSR zahral v roku 1970 aj na majstrovstvách sveta v Mexiku. Rok predtým ho vyhlásili za najlepšieho česko-slovenského futbalistu.
Ako tréner viedol tri sezóny aj vtedy druholigových  futbalistov PFK Piešťany. Mužstvo prevzal v závere jesennej časti ročníka 1995 – 96, keď mu patrilo v tabuľke predposledné 17. miesto.  Pod jeho vedením však napokon skončili Piešťanci na ôsmej priečke, v ďalšej sezóne im patrila desiata pozícia a v sezóne 1998 – 99 s ním dosiahol najväčší úspech. Piešťanci totiž obsadili v druhej najvyššej súťaži  šieste miesto. Za Piešťany vtedy hrával aj jeho syn Ladislav. Ďalšími trénerskými zastávkami Ladislava Kunu boli DAC Dunajská Streda, Spartak Trnava a ŽP Podbrezová. Svoj futbalový život napokon spojil so Spartakom Trnava, kde až do svojej smrti pôsobil ako funkcionár.

Česť jeho pamiatke!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava