Kniha týždňa: White Light / White Heat

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. januára 2012, 08:19
  • Autor:mg

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Pre tento týždeň s potešením odporúčam jedinečnú knihu White Light / White Heat
Velvet Underground den po dni od autora Richieho Untergergera.Vydalo vydavateľstvo Volvox Globator v roku 2011.

Kniha je najúplnejšie, neobyčajne podrobné dielo o jednej z najvýznamnejších skupín v histórii rocku, ktorej sa hodí označenie „kultová“ kapela. Hudba aj štýl Velvet Underground formovali mnohých, či už hudobníkov alebo fanúšikov.

Autor vo svojej knihe analyzuje kariéru a odkaz kapely. Vychádza z množstva rozhovorov s členmi skupiny a ich spolupracovníkmi a z kvanta nepreskúmaných archívnych zdrojov. Dočítame sa tu napr. o hudobných experimentoch Loua Reeda, výpravách Johna Calea do avantgardnej hudby, vzniku prevratných velvetovských albumov, spolupráci skupiny s Andym Warholom. Rovnako aj o legendárnych koncertoch, trpkom rozchode a mnohom ďalšom, čo nasledovalo. Kniha je doplnená autentickými fotografiami. Musím sa priznať, že pre mňa bola hudba Velvet Underground veľkým prínosom. 

Knihu White Light / White Heat si môžete zakúpiť v Kníhkupectve v centre mesta na Winterovej ulici 31 (bývalý Mliečny bar) so zľavou 10% .

V tomto kníhkupectve prebieha od 30. januára 2012 do 05. februára 2012 „Týždeň sveta hudby“ – veľká prezentácia kníh o hudbe. Pozývame všetkých priaznivcov hudby  aj zvedavcov. V tomto týždni si môžete zakúpiť prezentované knihy s 10% zľavou.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela