Kovács stále nezdolaný, v Trnave uspel aj proti Krökelovi

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. januára 2012, 16:10
  • Autor:sita

TRNAVA – Slovenský boxer Tomáš Kovács zostáva nezdolaný aj po jubilejnom 20. súboji v profesionálnom ringu. Tridsaťštyriročný rodák z Galanty s prezývkou „Kid“ zvíťazil v piatkovom hlavnom dueli programu v rámci galavečera boxu v Mestskej športovej hale v Trnave nad o štyri roky mladším Stevom Krökelom z Nemecka rozhodnutím arbitrov na body.

Súboj Kovácsa s Krökelom v poloťažkej hmotnosti trval napokon kompletných 8 kôl. Rozhodcovia sa následne svojím jednoznačným konečným verdiktom v pomere 3:0 napokon priklonili na stranu slovenského pästiara, ktorý bol v náročnom meraní síl predsa len celkovo lepší, technickejší a častejšie presnejšie zasahoval údermi svojho protivníka. Nemecký borec pôsobil pasívnejším dojmom, "Tomi" naopak diktoval tempo. Kovács mal v predposlednom 7. kole šancu ukončiť stretnutie, súpera mal "nalomeného", no viac ako 2000 divákov sledovalo vo výbornej atmosfére tento súboj napokon až do stanoveného osemkolového konca. V záverečnom kole už Kovács, vedomý si bodového náskoku, kontroloval vývoj duelu, nedopustil nijaký zvrat a na konci sa mohol radovať z triumfu. 

Slovenský boxer tak znovu potešil svojich priaznivcov a po absolvovaní 20 duelov medzi profesionálmi (premiéru mal 12. apríla 2008) vždy odchádzal z ringu ako víťaz, z toho až 13-krát uspel pred časovým limitom. "Od začiatku som sa cítil veľmi dobre, a to po fyzickej aj psychickej stránke. Kondične som bol veľmi dobre pripravený. Mentálne to bolo z môjho pohľadu úplne iné ako naposledy vlani vo februári v Nitre proti Hamzovi Wanderovi, teraz oveľa lepšie. Cítil som, že mám navrch od úvodu súboja. V 3. kole som Krökela raz dobre zasiahol. Na druhej strane mi najväčšie problémy robila jeho dokonalá obrana, preto som sa snažil okolo neho čo najviac tancovať a byť v pohybe. Mojím cieľom bolo dnes inkasovať čo najmenej úderov, to sa mi aj podarilo. Som samozrejme veľmi rád a šťastný, že som zvíťazil. Nečakal som, že do Trnavy príde až toľko divákov. Atmosféra bola skvelá, aj keď v priebehu duelu som to nestíhal sledovať," uviedol po svojom víťazstve Tomáš "Kid" Kovács a o plánoch do budúcnosti doplnil: "Najbližší zápas by som mal absolvovať do dvoch mesiacov, malo by to byť v zahraničí. Víťazstvo nad Stevom Krökelom ma teší, veľké oslavy však nebudú. Už v pondelok začínam opäť s tvrdým tréningom." 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín