Tancovali aj v maskách na vozíčkoch

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. januára 2012, 09:57
  • Autor:vd

VRBOVÉ – Vrbovčania už niekoľko rokov navštevujú svoj Mestský spoločenský klub, no karneval pre integrované deti tu mali po prvýkrát. Pre osemnásť dospelých, a predsa detí na invalidných vozíkoch s ťažkými diagnózami, no s chuťou žiť a zabávať sa, pripravil popoludnie plné smiechu, tanca, radosti študent evanjelického lýcea, Dušan Sabo. Výdatnou pomocníčkou mu bola predsedníčka Slovenského zväzu telesne postihnutých vo Vrbovom Edita Pekarovičová.

O dobrú zábavu, hojné pohostenie sa postarali aj Dušanove kamarátky, mamičky detí a členky spomínaného zväzu. „Prišli sem vozíčkari z Vrbového aj priľahlých obcí,“ povedala nám Edita Pekarovičová, matka Danky, ktorá dokáže maľovať nohami.  Výtvarné vzdelanie získala vďaka obetavosti piešťanskej učiteľky Jany Rojíkovej zo Základnej umeleckej školy. V stredu 25. januára sa vo Vrbovom hostili z peňazí Európskej únie, pretože Dušan Sabo uspel v projekte KomPrix, ktorý podporuje aj takéto aktivity. „Toto je lekárka a ja som jej sestrička, a keďže sa zaoberáme srdcovocievnymi ochoreniami, máme tu aj svojho plyšového pacienta,“ predstavila sa nám dvojica maskovaných zdravotníčiek na karnevale a stisla na hrudi plyšáka miesto, kde sa mu rozsvietilo červené srdiečko. Chvíľu intenzívne svietilo a potom zhaslo. Oveľa dlhšie svietili nad Vrbovým lampióny šťastia. Niesli k oblohe tajné i vypovedané želania ľudí, ktorí sa aj napriek ťažkému životu dokážu radovať.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav