Megaprojekt nad Bankou zaberie tridsať hektárov

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. januára 2012, 13:36
  • Autor:jk

PIEŠŤANY – Aquapark s plánovanou kapacitou 150- až 200-tisíc návštevníkov ročne, hotelový komplex, vilové domy, tenisové kurty, amfiteáter, spa, wellness a ďalšie široké spektrum služieb má ponúknuť megaprojekt, ktorého investície počítajú rádovo s desiatkami miliónov eur. Územie sa rozkladá na ploche 30 hektárov na poliach nad obcou Banka.

Projekt s pracovným názvom Beethovenova alej je rozdelený na dve lokality – relaxačnú a rezidenčnú (štvrť samostatne stojacich domov a mestských viliek). Obe časti, každú s rozlohou zhruba 15 hektárov, pretína rozsiahla zelená alej. Pre tento zámer vznikla Spoločnosť BA Realitná s.r.o. a Beethovenova alej s.r.o. Sedemdesiatpäťpercentným vlastníkom je Iuris Invest, ktorá ako člen akciovej spoločnosti Iuris Group zastrešuje developerské aktivity v rámci celej skupiny. Piešťanský projekt je doposiaľ jej najväčším.

„Pre túto lokalitu sme sa rozhodli z viacerých príčin. Cestovný ruch tu má tradíciu, mesto má svoju atmosféru a pozemok blízko Kúpeľného ostrova a v priamom kontakte susedstve lesoparku je atraktívny. Tiež zavážila dopravná infraštruktúra – blízkosť diaľnice, železnice i letiska,“ informoval Piešťanský týždeň projektový manažér Ľuboš Čema. Výšku investícií odmietol spresniť, pretože vraj až v týchto dňoch sa vypočítavajú kalkulácie.

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dozviete, v akom stave je projektová dokumentácia komplexu v súčasnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav