Šteniatka odkladajú aj pri nákupných centrách

  • Spravodajstvo / Región
  • 25. januára 2012, 12:12
  • Autor:sita

TRNAVA – Útulok pre psov na okraji Trnavy je v tomto období opäť preplnený. Do zariadenia denne pribúdajú šteniatka, ktoré boli nevhodným vianočným darčekom pre deti. Okrem toho tu začiatkom roku prichýlili veľa psov dezorientovaných po výbuchoch pyrotechniky.

"V tomto období je veľa povyhadzovaných šteniatok, pôvodne vianočných darčekov. Deti išli do školy, nemá sa kto o ne starať. Ľudia ich najnovšie nechávajú pri nákupných centrách. Priemerne sa do nášho zariadenia dostane jedno šteniatko denne,“ povedala Andrea Košťálová z útulku. Okrem šteniatok začiatkom roku pribudlo aj množstvo psov dezorientovaných po výbuchoch rôznych petárd a delobuchov. "Momentálne máme v zariadení približne sedemdesiat psov, aj keď kapacita útulku je oficiálne len 45 zvierat,“ dodala Košťálová. Podľa Košťálovej sa s týmto problémom stretávajú pravidelne na začiatku roka. Situácia sa zlepšuje na jar, kedy je väčší záujem o adopciu psov z útulku.

Trnavský útulok vlani poskytol azyl približne 500 strateným, opusteným či týraným psom. Päťdesiatsedem z nich sa vrátilo naspäť pôvodným majiteľom, ďalších viac ako 400 sa adopciou dostalo k novým majiteľom. Útulok v Trnave prevádzkuje Združenie na ochranu zvierat, ktoré pracuje už od roku 2001, zariadenie na Orešianskej ceste má k dispozícii od roku 2004.

Podobné články:

Okrem psov a mačiek mali v útulku škatuľu škrečkov i kozu Prežil peklo, vrátil sa domov
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava