ITF Slovakiatour: Najväčší záujem bol o cyklotrasy

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2012, 14:28
  • Autor:IP/MsÚ

PIEŠŤANY – Mesto Piešťany spolu s kúpeľmi bolo už tradične jedným z vystavovateľov na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Na osemnástom ročníku s ďalšími miestnymi podnikateľmi opäť zástupcovia mesta predstavili atraktivity nášho regiónu.

Už počas prvého dňa veľtrhu, ktorý sa uskutočnil od 19. do 22. januára, sa v piešťanskom stánku zastavilo množstvo ľudí. Zaujímali ich najmä možnosti a aktívne strávenie voľného času v meste. „Náš stánok navštívili prezident Ivan Gašparovič a ex-prezident Rudolf Schuster. Spoločne rozkrojili tortu v tvare barlolámača,“ povedala referentka z referátu stratégie Mestského úradu v Piešťanoch Jana Hlaváčová. V nasledujúcich dňoch sa v stánku zastavili členovia vedenia piešťanských kúpeľov Klaus Pilz a Hans Dieter Bergmann. Cestu do „nášho mesta“ si našiel aj generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Peter Belinský.

„V rámci programu sme mali možnosť zúčastniť sa na prednáškach o novinkách v oblasti cestovného ruchu a tiež na diskusii Zväzu cestovného ruchu SR na tému pohľady a východiská cestovného ruchu na Slovensku, kde prezentovala svoju činnosť aj Asociácia slovenských kúpeľov. Ich zástupcovia hovorili, že naše kúpele získali najlepšie hodnotenie v rámci európskej asociácie kúpeľov a získali certifikát kvality Europespamed, tým dosahujú najvyšší európsky štandard,“ dodala J. Hlaváčová.

Ľudia mali v piešťanskom stánku najväčší záujem o informácie z kultúrnych podujatí.

Možnosť spoluvystavovať v stánku mesta Piešťany a kúpeľov využili aj podnikateľské subjekty – hotel Máj a Sandor Pavillon, ponúkali zvýhodnené pobyty pre účastníkov výstavy, a tiež cukráreň Monsalvy, ktorá spestrila program podávaním pravej belgickej čokolády z čokoládovej fontány.

Podľa J. Hlaváčovej ľudia – verejnosť, ktorí sa prišli pozrieť do stánku, mali najväčší záujem o informácie z kultúrnych podujatí. Tiež ich zaujímali možnosti na športové aktivity, hlavne cyklotrasy. V stánku rozdávali propagačné materiály o hradoch a zámkoch z okolia, tiež bol záujem o mapu mesta, kalendár kultúrnych podujatí na rok 2012, pexeso a omaľovánku s motívmi Piešťan, magnetky s fotografiami mesta, kalendár folklórneho súboru Slnečnica či Revue Piešťany.
0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf