Knižnica bude zatvorená ešte mesiac

  • Spravodajstvo
  • 24. januára 2012, 15:30
  • Autor:(IP)

PIEŠŤANY – Pôvodne mala piešťanská knižnica svoje brány otvoriť už koncom januára. Na webe tejto mestskej organizácie
však informujú čitateľov, že rekonštrukcia priestorov si
vypýtala ďalší mesiac bez prístupu verejnosti. Čas prerábky, respektíve dohoda s dodávateľom, je však stále nastavená na šesť mesiacov.

S rekonštrukciou knižnice začala dodávateľská firma v septembri a do novembra ľudia mali možnosť si vypožičiavať knihy. Potom budovu zavreli pre verejnosť na jeden mesiac. Po predĺžení na dvojmesačnú dobu sa termín opäť posunul. „Momentálne robotníci ukončili práce na streche a kotolňa je už v predčasnom užívaní. Priestory sa temperujú i z toho dôvodu, aby sa neznehodnotil knižný fond. Okrem toho prebiehali práce na zatepľovaní a postupne vymieňajú presklené steny. Do konca januára by to malo byť hotové, ďalej tiež dorobené podlahy a začne sa s dočisťovaním vnútorných priestorov,“ povedala vedúca odboru správy Mestského úradu v Piešťanoch Eva Pobjecká.

Koncom februára by teda malo byť známe, či do knižnice vpustia verejnosť. Okrem rekonštrukčných prác sa totiž počíta aj s osadením výťahu. „To je naša investícia. Vzhľadom na dlhšie verejné obstarávanie sme až koncom roka získali partnera. Momentálne je zmluva pred podpisom. Najprv dodávateľ musí spraviť hrubé stavebné práce spojené so šachtou. Navrhli sme na osadenie presklený výťah. Aj tieto práce do istej miery obmedzia pohyb verejnosti,“ doplnila E. Pobjecká. Montáž výťahu si vypýta až tri mesiace. Z verejného obstarania vyšla i cena týchto prác, a to až 95-tisíc eur. Túto sumu uhradí mesto z rozpočtu. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila