V Piešťanskom týždni 4 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 23. januára 2012, 16:25
  • Autor:

Uplynulý týždeň bol aj v našom regióne bohatý na udalosti. V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate aj o nasledujúcich témach.

Ani profesionál by „nezaparkoval“ presnejšie

Hasičov zavolali ku kurióznej dopravnej nehode, na ktorú doplatili dve osobné motorové vozidlá Toyota Urban Cruiser a VW Passat. V ten deň sa v piešťanských uliciach riadne šmýkalo a vďaka šmyku si to napálil rovno medzi strom a stĺp jeden z účastníkov autonehody. 

Vrakom na sídliskách a uliciach odzvonilo

Obyvatelia Piešťan, ktorí nemôžu zaparkovať, pretože im v tom bráni dlhodobo odstavené auto, si budú môcť pravdepodobne vydýchnuť. „Historicky“ prvé odtiahnutie vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási, by sa malo uskutočniť v najbližších dňoch.

Štefan Kubán jazdí aj s deviatimi krížikmi na chrbte

O týždeň oslávi deväťdesiat rokov najstarší profesionálny vodič na Slovensku – Štefan Kubán z Piešťan. Vodičské skúšky si urobil za prvého slovenského štátu v roku 1941. Od dôb, keď mu v hoteli Lipa dali po záverečných skúškach vodičský list, najazdil milión kilometrov bez nehody. Vozil muníciu i potraviny počas urputných bojov na Kaukaze. Guľky sa mu však vyhýbali. Bol predurčený žiť a rozvážať chudobných ľudí do práce a študentov do škôl. 

Projekt Comenius ukončili stretnutím na „hotelke“

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera privítala niekoľko desiatok študentov a pedagógov, ktorí sa zapojili do multilaterálneho projektu s názvom Comenius. Hlavným mottom dvojročnej spolupráce medzi niekoľkými školami je „Hospitality is our priority“ – Našou prioritou je pohostinnosť. Výsledkom stretnutia zástupcov škôl v našom meste bolo tiež predstavenie dvoch publikácií.

Letom svetom po celej zemeguli

Ak zbadáte mladíka so sekvenciou rozprávania rýchlopalného guľometu, jeho hlas počujete aj cez zavreté dvere a momentálne na hlave nosí účes tak trochu v štýle futbalovej hviezdy Hamšíka, pravdepodobne ste naďabili na Heriberta Kaletu. Má len dvadsaťšesť rokov, no stihol už precestovať päť kontinentov, v ktorých navštívil tridsaťpäť krajín.

Krištáľové krídlo získal aj Marián Vajda

Laureátom Krištáľového krídla za rok 2011 sa v kategórii šport stal známy slovenský tenisový tréner Marián Vajda. Odchovanec piešťanského tenisu trénuje aktuálnu mužskú tenisovú jednotku, Srba Novaka Djokoviča. Keďže Vajda je v súčasnosti s Djokovičom v Austrálii na grandslamovom turnaji, ocenenie na slávnostnom galavečere prevzala jeho dcéra Nikola.

Najviac zápasov odohral v Melbourne Lukáš Lacko

Na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji roka – Australian Open v Melbourne – sa predstavila v hlavnej súťaži trojica odchovancov piešťanského tenisu, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Lukáš Lacko. Z nášho tria sa na prekvapenie dostal najďalej práve Lacko, ktorý po troch víťazných zápasoch v kvalifikácii odohral ďalšie tri v hlavnej súťaži, takže celkove odohral šesť stretnutí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava