Prezentovali národné nápoje a flambovali ovocie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. januára 2012, 11:29
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Víkend na Hotelovej škole opäť patril študentom a pedagógom zo šiestich škôl. Podľa programu sa boli pozrieť v Topoľčiankach a tiež prezentovali svoje národné nápoje. Projekt Comenius v Piešťanoch ukončia v utorok 24. januára.

Študenti zo šiestich hotelových škôl mali aj cez víkend naplánované aktivity v oblasti gastronómie. Najprv pracovali so slovníkom pojmov z hotelierstva. Okrem toho sa zapojili do súťaže, v ktorej jednotlivé tímy písali gastronomické pojmy v jednotlivých jazykoch. Užili si i predvádzanie sabráže. Dvaja hoteláci prenechali otváranie šumivého šabľou aj niekoľkým dobrovoľníkom. Potom jednotliví študenti prezentovali svoje národné nápoje a Slováci pripravili flambované špeciality. 

Súvisiace články:
Poslednou zastávkou projektu Comenius je piešťanská hotelka Barmani ukázali svoje zručnosti

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav