Blog Petra Remiša: Existuje život po …?

  • Blogy / Blogy
  • 23. januára 2012, 11:15
  • Autor:

Veľa ľudí si kladie otázku existencie života po smrti alebo reinkarnácie. Nedávno som objavil oveľa zásadnejší problém: Existuje život po svadbe?

Keďže profesionálnych vedcov dnes trápia iné problémy – globálne otepľovanie, urýchľovanie častíc alebo dokazovanie nejestvujúceho života na Marse – rozhodol som sa predložiť verejnosti ovocie môjho amatérskeho výskumu. 

Počas neho som zistil, že vzťah muža a ženy prejde po sobáši premenou. Už ho viac nevoláme láska, ale „pravá láska“, „partnerská láska“ alebo „najvyšší stupeň lásky“. Často aj „prebudenie“ či „Kat a Strófa“.

V reči ženáčov sa začnú objavovať nezmyselné zdrobneniny („zlatinko, môžem jedno maliličké pivečko?“). Navonok sú stále počestní občania, ale v podvedomí zúri posadnutosť pohárovou stredou a predstavy orgií s kolegyňou. 

Ich frustrácia vrcholí predstieraním homosexuality.

Život ženy sa tiež komplikuje. Stáva sa Popoluškou. Nemôže napríklad doma priznať, že úspory na radiátory vrazila do nových čižmičiek. Nákupné šialenstvo premenuje na „kávičku v auparku“ a dámsku jazdu na „kalanetiku vo fitku“.

Jedného dňa príde hodina pravdy. Manželka prvýkrát obslúži muža bez mejkapu a on svojvoľne prestane dodržiavať zákaz nočného vychádzania. Partneri začnú objavovať, čo si uviazali na krk. 

Život tým ale nekončí. Naopak. Väčšinou po druhom – treťom manželstve pokračuje ďalej. Štvrtú svadbu však riskujú len pacienti s lobotómiou. Tým nevadí nič. 

Ani bobová dráha do pekla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund