Futbalisti začali so zimnou prípravou

  • Šport / Futbal
  • 19. januára 2012, 16:04
  • Autor:Peter Sedláček, Juraj Valo

PIEŠŤANY – Po dvojmesačnej prestávke je opäť rušno na futbalových ihriskách. Väčšina mužstiev totiž začala so zimnou prípravou, ktorá potrvá takmer dva mesiace. Naši dopisovatelia zisťovali, ako ju odštartovali Vrbovčania a Piešťanci.

Treťoligista z Vrbového začal s prípravou na jarnú časť súťaže 10. januára. Na prvom tréningu v tomto roku mal tréner Martin Sedláček k dispozícii dve desiatky hráčov. Boli medzi nimi aj tí, čo na jeseň hosťovali v kluboch nižších súťaží. Naopak, na tréningu neboli Ivan Balcír a Miroslav Sedlák, ktorí boli vo Vrbovom na hosťovaní a vrátili sa do svojich materských klubov. Funkcionári MFK by mali záujem na prestupoch Kuťku a Kúdelu, ktorí vo Vrbovom tiež hosťovali. Z Myjavy sa vrátil Mi-šura a do prípravy sa zapojili aj dorastenci Grivalský a E. Spál. Ako obyčajne, aj tentoraz absolvujú Vrbovčania prípravu v domácich podmienkach, no využijú aj umelý trávnik v susedných Krakovanoch a prípravné zápasy budú tiež hrávať na umelej tráve. V Piešťanoch sa predstavia v sobotu 21. januára v zápase s Trebaticami. V druhej polovici februára čaká na zverencov trénera Martina Sedláčka týždňové sústredenie v Selciach pri Banskej Bystrici.

Prípravu na odvetnú časť súťaže začali aj Piešťanci. Pod vedením osvedčenej trénerskej dvojice Michal Krajčovič a Szilárd Petényi sa zišlo na prvom tréningu 14 hráčov. Boli medzi nimi aj tri nové tváre: Samuel Dóža z FK Senica, Tomáš Varga z FC Nitra a Martin Nozdrovický zo Spartaka Vráble. Z jesenného kádra chýbala na tréningu až šestica hráčov. Mladíci Kučera a Kvasnica už v Piešťanoch hrať nebudú, otázne je aj zotrvanie skúseného Moravčíka so Škrováňom. Sailer sa zasa zapojil do prípravy ligového kádra FC Nitra. Tréneri však naďalej rátajú s Karimom, ktorý bo v čase zrazu mimo Slovenska. Futbalisti PFK začali prípravu v sobotu zápasom s Trebaticami (píšeme o ňom na inom mieste). Okrem neho majú v pláne aj stretnutia s ďalšími ôsmimi mužstvami, z toho s tromi z tretej ligy (Vráble, Dunajská Lužná a Topoľčany).  

V Piešťanskom týždni sa dozviete aktuálne informácie o športovom dianí v meste i regióne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida