Prvé bilingválne gymnázium v kraji otvoria vo Vrbovom

  • Spravodajstvo / Región
  • 17. januára 2012, 15:39
  • Autor:Viera Dusíková

VRBOVÉ – Prvé štátne bilingválne gymnázium v Trnavskom kraji si vybojovali Vrbovčania. Schválilo im ho ministerstvo školstva minulý týždeň. Päťročné bezplatné štúdium v anglickom jazyku začne už v septembri tohto roka na Gymnáziu Jána Baltazára Magina. Do školy príde americký lektor.

Potvrdil to riaditeľ školy František Glos: „V nasledujúcom školskom roku otvoríme jednu triedu s 28 žiakmi. Deviataci si môžu prostredníctvom svojej školy podať prihlášky do 20. februára. Prijímací pohovor sa uskutoční 3. apríla 2012.“ S každým uchádzačom urobia pracovníčky krajskej psychologickej poradne pohovor, na základe ktorého vyhodnotia študijné predpoklady na takýto typ gymnázia. Žiaci totiž nemusia ovládať anglický jazyk na vysokej úrovni, ale musia mať dobré študijné predpoklady. Komisia im pridelí body za test, predmetové olympiády, literárne súťaže a za študijné výsledky na základnej škole v posledných troch rokoch.

V prvom ročníku žiaci absolvujú 18 hodín anglického jazyka týždenne. „Výučbu zameriame na výslovnosť, rozširovanie slovnej zásoby, ktorú môžu žiaci využiť v rôznych konverzačných témach. Dôraz budeme klásť na správny slovosled, gramatiku, písanie esejí a tvorbu projektov,“ predstavil učebný program riaditeľ školy. Okrem angličtiny sa v prvom ročníku budú prváci učiť v

materinskom jazyku slovenský jazyk a literatúra, matematiku, informatiku, telesnú výchovu, etickú výchovu alebo náboženstvo. Čaká ich aj nový predmet – učenie a komunikácia.

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dozviete, v akých krajinách bude organizovať vrbovské gymnázium výmenné pobyty, ako bude vyzerať študijný program v bilingválnych triedach a kde sa môžu uplatniť študenti. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava