V Piešťanskom týždni 3 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2012, 16:19
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vychádza v utorok 17. januára, sa dočítate.

Bolesť, ktorá neprebolí

Vo štvrtok 19. januára uplynie presne rok odvtedy, čo sa v Dubovanoch zastavil čas. Ten tragický okamih, počas ktorého vodič Dávid Dadík narazil svojim autom do dvoch školáčok, by každý najradšej vymazal z pamäti. „Osobne som si myslel, že čas tieto rany dokáže zahojiť. Asi všetci by sme boli najradšej, keby to bol len zlý sen,“ spomína Miroslav Michalčík, starosta obce. Čo sa vlastne za ten rok udialo?

Otvoria prvé bilingválne gymnázium vo Vrbovom!

Ako prví štátne bilingválne gymnázium v trnavskom kraji si vybojovali Vrbovčania. Schválilo im ho ministerstvo školstva minulý týždeň. Päťročné bezplatné štúdium v anglickom jazyku začne už v septembri tohto roka na Gymnáziu Jána Baltazára Magina. Do školy príde americký lektor. 

Na Hlbokej má vyrásť nová tenisová hala

Radnica vydala koncom minulého roku stavebné povolenie na realizáciu – výstavbu tenisovej haly na Hlbokej ulici. Stavba by mala vyrásť v zadnej časti areálu HS Centra a umožniť jeho celoročnú prevádzku. Stavať by sa podľa povolenia malo začať do dvoch rokov, inak stratí svoju platnosť.

Dámy, zvolíte si šifón, čipku či satén? 

Plesová sezóna je už tu. Na plesanie sa chystajú hasiči, poľovníci, záhradníci, lekári, študenti, ale aj zamestnanci rôznych firiem. Ešte ste sa nerozhodli, kde by ste sa počas tejto plesovej sezóny zabavili? Nechajte sa inšpirovať našou ponukou a vyberte si ples, ktorý je vášmu naturelu blízky.

Okrem psov a mačiek mali v útulku škatuľu plnú škrečkov i kozu

Do útulku v našom meste sa v posledných mesiacoch dostávalo veľké množstvo nechcených zvierat. Za rok 2011 k nim prišlo až 580 najdúchov, viac ako šesťsto malo šťastie a počas dvanástich mesiacov si našli nový domov. Neboli to však „iba“ túlavé psy a mačky. Aktivisti zo Slobody zvierat zistili, že sa k nim dostávajú čoraz viac čistokrvné zvieratá, ktoré pochádzajú najmä z chovov neregistrovaných množiteľov. V Piešťanskom týždni vám predstavíme aj chlpáčikov, ktorí čakajú na novú rodinu.

V Piešťanskom týždni vám prinesieme aj aktuálny cestovný poriadok MHD Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav