Kto dostane Cenu primátora?

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2012, 15:35
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Aj tento rok môžu obyvatelia Piešťan a inštitúcie so sídlom v Piešťanoch podávať návrhy na Cenu primátora mesta. Nominovaní môžu byť jednotlivci alebo podnikateľské subjekty, ktoré v minulom roku výrazne prispeli k rozvoju v jednej z troch hodnotených oblastí, k šíreniu dobrého mena mesta a k jeho reprezentácii v zahraničí.

Ocenenia sa udeľujú za výnimočné aktivity v troch oblastiach sociálnej (za charitatívnu činnosť, ochranu zdravia, pomoc v núdzi), kultúrnej, v kategóriách kultúrna osobnosť roka a kultúrny počin roka (za realizáciu podujatí, činnosť kultúrnych inštitúcií a záujmových združení) a enviromentálnej (za ochranu prírody a životného prostredia).

Vlani sa laureátom ceny Kultúrna osobnosť roka 2010 stal Peter Remiš. Kultúrnym počinom roka 2010 bol projekt Ladislava Mušinského "A opona spadla", ktorý dokumentoval históriu ochotníckeho divadla v meste. Ďalšími ocenenými boli zakladajúci člen Ligy proti rakovine Alojz Michna, autor projektu "Naše gesto pre čisté mesto" Michal Fiala a v neposlednom rade cenu primátora za aktivity v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia získalo Stredisko ekologickej výchovy ZRNKO.

Návrhy musia obsahovať krátke zdôvodnenie a charakteristiku subjektu, prípadne aktivít, ktoré v roku 2011 zrealizoval a musia byť zaslané do 31. januára 2012 na adresu: Mestský úrad, Námestie SNP 3, 921 45 Piešťany. Na obálku nezabudnite uviesť názov príslušného referátu (podľa druhu aktivít nominovaného subjektu alebo jednotlivca) a heslo: "Cena primátora".

Súvisiace články: Cenu dostali za knihy i za čistotu v meste
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava