Punkáči Deťom dostali ešte šancu!

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. januára 2012, 01:52
  • Autor:Erik Ďuriš

PIEŠŤANY- V sobotu 14. januára večer odštarovala zimná verzia festivalu Punkáči deťom. Oproti letnej sa líšila hlavne menšími nákladmi a obmedzenou kapacitou 600 ľudí. Menšie náklady sa však neodrazili na hudobnej produkcii. Na festivale vystúpilo až deväť punových kapiel zo Slovenska a Čiech.

Po menej úspešnom štvrtom ročníku festivalu Punkáči deťom sa konala zimná verzia festivalu. Tá sa samozrejme neuskutočnila pod holým nebom, ale presunula sa do Lodenica Music Pubu. Približne o piatej hodine popoludní všetko odštartovala kapela Inseminační Stanice z Brna. Ďalej už nasledovala bratislavská formácia Cenzúra, po nich vystúpili skupiny Zhoda Náhod, Odpad, Karpina, Degradace, Kaktus, Zotrwačnosť a Grobiani. Svoj koncert mala odohrať aj kapela Editor, no z rodiných dôvodov nemohla prísť. Treba pripomenúť, že všetky kapely odohrali koncert bez nároku na honorár. Keď sme sa spýtali ľudí, na ktorú skupinu sa najviac tešia, väčšina odpovedala Karpina. Nečudo, táto bratislavská formácia je na slovenskej hudobnej scéne pomerne dlho, čo bolo vidieť a hlavne počuť aj na ich výbornom koncerte. S ľudmi to jednoducho vedia.

Na pár otázok nám odpovedal organizátor festivalu – Andrej Siget.


Prečo ste sa rozhodli zorganizovať zimnú verziu festivalu?

Tohtoročný letný ročník festivalu PUNKÁČI DEŤOM skončil v strate.  Návštevnosť bola značne nižšia ako rok pred tým. Ovplyvnilo to hlavne počasie. Po tejto skutočnosti sme uvažovali nad celkovým zrušením festivalu. S odstupom času a s chladnou hlavou sme si povedali, že vyskúšame zorganizovať zimnú časť s omnoho menšími nákladmi a uvidíme, aký bude záujem ľudí a ako to celé nakoniec dopadne. Od toho sa bude odvíjať aj ďalšia budúcnosť letnej verzie festivalu. Rok 2012 bude už piaty rok, čo sa festivalu venujeme, z doterajších štyroch ročníkov boli prvý a tretí ročník ziskové s výtažkom pred nadáciu, druhý a štrtý ročník boli stratové. Teraz nás čaká nepárny piaty ročník, ktorý veríme, že bude v plusových číslach.

Ako hodnotíte zimnú verziu? Je plusová?

Nie som úplne spokojný. Prišlo menej ľudí, ako som očakával. Na druhej strane ma potešilo, že niektorí pricestovali z veľkej diaľky – až z Prešova a  Spišskej Novej Vsi. Náklady akcie boli pokryté a aj ked nie veľa, niečo zvýšilo aj pre nadáciu.

Piaty ročník letného festivalu Punkači Deťom sa bude líšiť od toho minuloročného? Aké budú naväčšie lákadlá?

Tento rok bude veľa zmien, spomeniem pár. Už nebudú dve rovnaké pódiá ako po minulé roky. Dva zostanú zachované – na jednom bude ska a reggae a na druhom mix ostatných žánrov. Tento rok na festivale privítame veľké mená ako The Varukers či Menace, spolu príde šesť anglických kapiel. Taktiež bude zmenená štruktúra areálu lodenice aj organizácia. Jednoducho uskutoční sa veľa zmien, ktoré v priebehu roka budeme upresňovať. Festival sa bude konať 19. – 21. júla 2012 a vystúpi na ňom až 55 kapiel.  V areáli pripravíme aj divadelný a filmový stan. Na festivale dostane možnosť vystúpiť šesť začínajúch kapiel. Ľudia si ich budú mocť vybrať sami v internetovom hlasovaní.

Zimná verzia Punkáči Deťom je už síce minulosťou, ale tá letná nás ešte len čaká, preto ak máte radi punkovú hudbu, chcete pomôcť dobrej veci a pritom sa výborne zabaviť, piaty ročník Punkáči Deťom je jasná voľba! 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj