Nepozorná vodička zrazila chodca, čelí obvineniam

  • Spravodajstvo
  • 13. januára 2012, 09:18
  • Autor:KR PZ/red/sita

TRNAVA – Polícia obvinila 56-ročnú ženu z obce Potvorice z prečinu ublíženia na zdraví. Koncom roku 2010 viedla osobné auto Seat Cordoba po Žilinskej ceste v smere od Trnavy. Neskoro zareagovala na 57-ročného chodca, ktorý prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Muž utrpel ťažké zranenia.

"Vodička strednou časťou vozidla narazila do chodca, ktorý po náraze dopadol na kapotu. Počas dopravnej nehody chodec utrpel ťažké zranenia. Alkohol u vodičky nezistili. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene za tento skutok trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Polícia opätovne žiada vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách a najmä brali ohľad na chodcov prechádzajúcich či už cez priechod pre chodcov alebo mimo neho. "Touto cestou apelujeme aj na chodcov, aby zbytočne neriskovali a dôsledne sa presvedčili, či je v danom mieste bezpečné prechádzať cez cestu. Z hľadiska bezpečnosti je pre chodcov dôležité, aby používali reflexné prvky, vďaka ktorým budú najme za zníženej viditeľnosti budú pre vodiča lepšie vidieť. Chodci by si mali uvedomiť, že vozidlo na náhle zastavenie či spomalenie potrebuje určitú vzdialenosť, a preto je lepšie počkať na vhodnú chvíľu, ako riskovať svoje zdravie či život," dodal M. Hanus.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav