O Naj šmatláka bojoval aj Elvis s detektívom Orieškom

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. januára 2012, 12:50
  • Autor:ľh/Kali/Duški/šg

PIEŠŤANY – Bedmintonisti z piešťanského klubu BK GYPY, ktorí úspešne reprezentujú mesto v štvrtej lige, sa už po druhý raz rozhodli privítať koniec roka v pohybe a so štipkou recesie. Po úspešnom zahrievacom nultom ročníku usporiadali prvý oficiálny turnaj s trochu netradičným názvom – Šmatlák Cup. V telocvični piešťanského gymnázia medzi sebou súperilo pätnásť bedmintonistov o trofej naj… šmatláka – „vyšmatlanú“ putovnú kolennú ortézu.

Pri neúčasti víťaza nultého ročníku Adama Urminského (mládenec si po náročných hodinách v školských laviciach zdriemol a zaspal) sa šance dávali tým, ktorí sa v minulom ročníku umiestnili na popredných miestach. Ako to už občas býva v takýchto dôležitých zápasoch,  favoriti ako Ľubomír "Lučo" Horúcka alebo Gade Hornák sklamali. O najprestížnejšiu klubovú trofej v histórii sa tak pobili tohtoroční nováčikovia –  Matej Hrubý,  Miňo Brežný a stálice turnaja – Kali Kalinčík a Zdeno "Drobeček" Ručka, ktorému sa ako jedinému podarilo obhájiť minuloročné umiestnenie a obsadil pekné tretie miesto. Štvrtý Miňo bol síce s výsledkom spokojný, ale priznal sa, že posledné tréningy odflákal, a tak nemohol pomýšľať na bedňu víťazov. Úpadok formy spôsobil, že kvalitou oplývajúci a na kurte inač šikovný Kali prehral súboj na diaľku s neskorším víťazom a skončil druhý. Bohu  vďaka – po minuloročnej blamáži… konštatoval neskôr.  

Tento rok si trofej domov odniesol Matej „Rastaman“ Hrubý.
Jediný účastník, ktorému povolili rozhodcovia hrať pravou rukou, bol Matej Hrubý. Znamenite zvládal nástrahy a zápas od zápasu sa zlepšoval. Bol postrachom súperov. Na kurte sa hýbal ako lasička, prehľad mal ako orol, vrtký bol ako ryba, ale bručal tam ako maco. Svojimi ekvilibristickými finesami s raketou znechucoval hru a znižoval sebavedomie všetkým protihráčom. Jeho smeče „takmer“ trhali siete. Nečudo, že turnajom prešiel bez straty setu a aj keď s nie veľmi šťastnými verdiktmi rozhodcov v neprospech súperov, si nakoniec odniesol najcennejšiu  trofej. 

Plavec, zbrojnoš, Elvis Presley či detektív Oriešok… Aj oni bojovali o putovnú trofej.
Ostatní zúčastnení síce obzvlášť neoslnili, ale ani nesklamali. Moóreho výkriky MOÓRE, NINDŽA, DOFRASA obohatili zábavu a pohodovú náladu na kurtoch. Zopár pekných výsledkov uhrali nie už najmladší z nás Dušky Malast, Igi Číž a Pepe Levák. Zobrali skalpy aj tým najlepším. Najväčší pokrok však bol vidieť u dievčat. Držali sa a odohrali veľmi zaujímavé zápasy. Sklamala iba “doctorova“ J. Šmídová – zverenkyňa „Xena“, ktorá turnaj odignorovala. Asi sa špľachtala niekde vo vode. 

V neposlednom rade treba spomenúť aj zaujímavé a originálne oblečenia našich zúčastnených. Tento rok bolo kvalitnejšie zastúpenie a pomerali si sily napríklad plavec, zbrojnoš, Elvis Presley, detektív Oriešok, kovboj,“že vraj“ Boney M a iné  počmárané hlavy. 

A čo dodať na záver? Úroveň turnaja stúpla a po Duškiho slovách „nie je dôležité zvíťaziť, ale poraziť MAŤA HRUBÉHO„ sa budeme tešiť na budúci ročník.

Bližšie informácie k prvému ročníku Šmatlák Cup-u nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav